Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

443/2.6.2015г. , гр. Шумен

Шуменският районен съд, XIІІ състав

на първи юни 2015 година

В публично заседание в следния състав:  

Председател: К. Колешански

Секретар: С. Л.

 

като разгледа докладваното от съдията ГД № 768/2015г. по описа на ШРС, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

 

Производство по чл. 127, ал. 1 от СК.

 

Делото е образувано по искова молба на В.К.К. с ЕГН : **********,***, срещу Й.В.В. с ЕГН : **********, с постоянен и настоящ адрес ***, с посочено правно основание чл. 127 от СК. Излага, че с ответницата живеели съвместно, като по време на съжителството им се родило детето В.В. К.. Двамата били във фактическа раздяла от 2014г., откогато детето живеело с ищцата. Иска определяне режим на лични контакти с него.

В срока за отговор на исковата молба, ответникът редовно уведомен, не подава отговор. Страните представят споразумение по въпросите посочени в чл. 127, ал. 1 СК.

В съдебното заседание, лично поддържат представеното споразумение.

От събраните по делото доказателства и становища на страните, преценени по отделно и в тяхната съвкупност, се установи следното от фактическа страна:

Видно от представеното по делото удостоверение за раждане № 070979/13.08.07г., издадено по акт за раждане № 979/13.08.2007г. на Община Шумен, молителите са родители на малолетния В.В. К., ЕГН : **********. Двамата постигнали съгласие за местоживеенето на детето, упражняване на родителските права и личните отношения с него. Издръжката му е била предмет на ГД № 496/2015г, по описа на ШРС.

Съдът намира, че така представеното споразумение не противоречи на интересите на малолетното дете, поради което и следва да бъде утвърдено.

Определя окончателна държавна такса по молбата, в размер на 30 лева, като констатира, че е внесена от молителя, при завеждането и.

 

Водим от горното, и на основание чл. 127, ал. 1 от СК, съдът  

Р Е Ш И :

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между В.К.К. с ЕГН : **********,*** и Й.В.В. с ЕГН : **********, с постоянен и настоящ адрес ***, споразумение, по чл. 127, ал. 1 от СК, а именно:

І. МЕСТОЖИВЕЕНЕТО  на малолетното дете В.В. К. с ЕГН : **********, да бъде при неговата майка Й.В.В. с ЕГН : **********, с постоянен и настоящ адрес ***

ІІ. УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА спрямо малолетното дете В.В. К. с ЕГН : ********** се предоставя на майката Й.В.В. с ЕГН : **********.

ІІІ. На бащата В.К.К. с ЕГН : **********, се определя режим на лични отношения с детето В.В. К. с ЕГН : **********, както следва:

- всяка първа и трета събота и неделя от месеца с преспиване – от събота в 10.00 часа до неделя в 16.00 часа.

- един месец през лятото, когато майката не е в платен годишен отпуск;

- през всяка нечетна година - 3/три/ дни по време на Коледните празници – 24-и, 25-и и 26-и декември, съответно от 10.00 ч. на 24-и декември до 16.00 часа на 26-и декември;

- през всяка четна година - 3 /три/ дни по време на Новогодишните празници – 30-и, 31-и декември и 1-и януари, съответно от 10.00 часа на 30-и декември до 16.00 часа на 1-и януари;

- всяка година съботата и неделята, предхождащи рождения ден на детето – 10-и август, ако детето в тези дни се намира в гр. Шумен, като детето следва да бъде вземано от жилището, което обитава с майката и съответно връщано на същия адрес.

 

Разноски между страните не се присъждат.

 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

                                                

                                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: