Р Е Ш Е Н И Е

 

524/26.6.2015г. , Гр.Шумен

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

            Шуменският районен съд, в открито съдебно заседание на двадесет и пети юни през две хиляди и петнадесета година в състав:

                                                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: Бистра Бойн

 

            при секретаря Т. Т., като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 812 по описа за 20152 год., за да се произнесе, съобрази следното:

 

            Гр.д.№812/2015г. по описа на ШРС е образувано по повод обективно съединени предявени искове с правно основание чл.128 ал.1 т.2, във връзка с чл.242 от КТ, във връзка с чл.270 ал.1 от КТ от М.Р.Х. с ЕГН: ********** ***, срещу “Румил”АД- гр.Варна, с ЕИК:***, представляван от Р. Г. Д.. Ищеца сочи, че трудовото му правоотношение с ответното дружество било прекратено. Твърди, че не са му изплатени трудовите възнаграждения в договорения с работодателя размер за периода от  месец септември 2009 до месец декември 2010г., включително и от месец февруари 2011г. до месец януари 2012г., включително в размер общо на  14 429,10лв. Моли ответникът да бъде осъден да му заплати трудовото възнаграждение, ведно с деловодните разноски.

             Ответникът е представил писмен отговор, в който признава изцяло искът. Не прилага писмени доказателства. Налице са част от предпоставките за постановяване на решение при признание на иска по реда на чл.237 ал.1 от ГПК.                     

В открито съдебно заседание процесуалния представител на ищеца моли на основание чл.237 ал.1 от ГПК да бъде постановено решение при признание на иска.

Съдът намира, с оглед на направеното признание на иска от страна на ответника и депозирано от ищеца искане за постановяване на решение въз основа на това обстоятелство, че са налице предпоставките на чл.237 ал.1 и ал.2 от ГПК. Настоящото решение не следва да се мотивира по същество, като е достатъчно съдът да укаже, че то се основава на наличието на признание на иска. С оглед на посочените в исковата молба обстоятелства и приложените доказателства– Удостоверение изх.№*** г. издадено от “Румил” АД гр. Варна, неоспорено от страните и прието от съда, както и от направеното признание на задължението от страна на ответника, се установява безспорно валидно облигационно отношение – трудово правоотношене, което е прекратено и неизплатени трудови възнагражедния за периода от месец септември 2009 г. до месец декември 2010 г. включително и от месец февруари 2011 г. до месец януари 2012 г.

Предвид изложеното, съдът намира иска за заплащане на сумата от 14 429.10 лева за основателен, поради което и сумата следва да се присъди.

На основание чл.78 ал.1 от ГПК ответникът следва да заплати на ищеца направените по делото разноски, съобразно представения списък на разноските в размер на 960.00 лева.

            Водим от горното, съдът  

Р Е Ш И :

 

ОСЪЖДА „Румил” АД, ЕИК: ***, със седалище и адрес на управление: гр. Варна, ул. “Петко Каравелов” №2, представлявано от Р. Г. Д. ДА ЗАПЛАТИ на М.Р.Х., ЕГН **********, съдебен адрес: ***, чрез пълномощника адв. И. Т. от ШАК, сумата 14 429.10 лева (четиринадесет хиляди четиристотин двадесет и девет лева и десет стотинки), представляваща неизплатени трудови възнаграждения в договорения с работодателя размер за периода от  месец септември 2009 до месец декември 2010г., включително и от месец февруари 2011г. до месец януари 2012г., включително.

               ОСЪЖДА „Румил” АД, ЕИК: ***, със седалище и адрес на управление: гр. Варна, ул. “Петко Каравелов” №2, представлявано от Р. Г. Д.ДА ЗАПЛАТИ на М.Р.Х., ЕГН **********, съдебен адрес: ***, чрез пълномощника адв. И. Т. от ШАК сумата от 960.00 лева (деветстотин и шестдесет лева), представляваща реализирани от ищеца съдебно деловодни разноски в хода на делото под формата на заплатено възнаграждение за защита и съдействие от един адвокат, на основание чл. 78, ал. 1 от ГПК.

ОСЪЖДА „Румил” АД, ЕИК: ***, със седалище и адрес на управление: гр. Варна, ул. “Петко Каравелов” №2, представлявано от Р. Г. Д., ДА ЗАПЛАТИ в полза на Държавата по сметка на съдебната власт сумата от 577.16 лева (петстотин седемдесет и седем лева и шестнадесет стотинки), представляваща държавна такса върху всеки от предявените искове, на основание чл.78, ал.6 ГПК.

 

Постановява предварително изпълнение на решението, на основание чл. 242, ал.1 ГПК в частта, относно присъдените суми за възнаграждения за работа.

 

Решението подлежи на въззивно обжалване пред ШОС в 2-седмичен срок от връчването му на страните.

 

                                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ :