Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

423/26.5.2015г. , гр. Шумен

Шуменският районен съд, XIІІ състав

на двадесет и пети май 2015 година

В публично заседание в следния състав:  

Председател: К. Колешански

Секретар: С. Л.  

 

като разгледа докладваното от съдията ГД № 813/2015г. по описа на ШРС, за да се произнесе, взе предвид следното:  

Предявен иск, с правно основание чл. 128, т. 2 от КТ.

 

 Искова молба от пълномощник на Д.Х.Х., ЕГН : **********, с адрес ***, срещу „***“ АД, ЕИК : ******, със седалище и адрес на управление – гр. ***. Ищецът сочи, че се намирал в трудово правоотношение, с ответника, който не му заплащал трудово възнаграждение от м. 07.2009г., до м. 08.2011г.. Работодателят му дължал сумата от 14772,58 лева. Иска осъждане на ответника да му ги заплати и разноските в производството.

В срока за отговор на исковата молба, ответникът, редовно уведомен, подава отговор. Признава изцяло иска.

В открито заседание, страните редовно призовани, ищцовият представител иска постановяване на решение при признание на иска.

 

Така предявената молба се явява допустима, разгледана по същество е  основателна, по следните съображения :

 

От събраните по делото доказателства, преценени поотделно и в съвкупност, се установи следното:

Съгласно разпоредбата на чл. 237, ал. 2 от ГПК, съдът, основавайки решението си на признание на иска, следва да уважи предявения, предвид наличието на предпоставките за постановяване на такъв вид решение, като се присъди претендираното трудово възнаграждение и разноски.

На основание чл. 78 ал. 1 от ГПК ответника следва да бъде осъден да заплати на ищеца направените по делото разноски, в размер на 970 лева, представляващи адвокатско възнаграждение.

На основание чл. 78, ал. 6 от ГПК, ищецът следва да заплати по сметка на ШРС, сумата от 590,90 лева –  лева държавна такса.

Водим от горното и на посочените основания, съдът  

Р Е Ш И :

 

ОСЪЖДА „***“ АД, ЕИК : ******, със седалище и адрес на управление – гр. ***, да заплати на Д.Х.Х., ЕГН : **********, с адрес ***, на основание чл. 128, т. 2 от КТ, сумата от 14772,58 лева, представляваща незаплатено трудово възнаграждение, за периода м. 07.2009г. – м.08.2011г..

 

ОСЪЖДА „***“ АД, ЕИК : ******, със седалище и адрес на управление – гр. ***, да заплати на Д.Х.Х., ЕГН : **********, с адрес ***, сумата от 970.00 лева, представляващи направените по делото разноски, на настоящата инстанция.

 

ОСЪЖДА „***“ АД, ЕИК : ******, със седалище и адрес на управление – гр. ***, да заплати, по сметка на ШРС, сумата от 590,90 лева – държавни такси, в производството на настоящата инстанция.

 

Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок от връчването му на страните, пред Окръжен съд – гр. Шумен.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ :