Р      Е      Ш      Е      Н      И      Е

                             

                                            419/25.5.2015г. ,    гр. Шумен

                                    

Шуменският районен съд, в публичното заседание, на двадесети май през две хиляди и петнадесета година,  в  състав :                                                             

  Районен съдия: Л. Григорова

 

при секретаря Д. Х., като разгледа докладваното от районния съдия гр. д. № 817 по описа на съда за 2015 година, за да се  произнесе, взе предвид следното:   

 

 Производство по чл.50 от СК.

 ........

Водим от гореизложеното, съдът 

 

                                 Р          Е          Ш          И

 

 ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между Д.Н.Д., ЕГН ********** и К.В.Д., ЕГН **********,***, сключен на 01.06.2002 г., с акт за граждански брак № 125 от 01.06.2002 г., ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ НА СЪПРУЗИТЕ.

ОДОБРЯВА, постигнатото между двамата писмено споразумение по чл.51 от СК, както следва:    

ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА върху роденото от брака малолетно дете – Н. Д. Д., ЕГН **********, на бащата - Д.Н.Д., ЕГН **********, като местоживеенето на детето ще бъде на адреса, на който живее бащата, а именно: ***

 Майката К.В.Д., ЕГН **********, ще има право на ЛИЧНИ КОНТАКТИ с детето си Н.Д.Д. ЕГН **********, както следва: всяка събота и неделя от месеца, от 10:00 ч. в събота до 17:00 ч. в неделя, с преспиване, както и двадесет дни през лятото, когато бащата не е в платен годишен отпуск.

Майката К.В.Д., ЕГН ********** се задължава да заплаща МЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА на малолетното си дете Н.Д.Д. ЕГН **********, чрез неговия баща и законен представител Д.Н.Д., ЕГН **********, в размер на 100,00 лв. (сто лева), считано от постановяване на решението за развод  – 25.05.2015 г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, до настъпване на законни причини, изменящи или прекратяващи правото на издръжка.

ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА върху роденото от брака малолетно дете – В.Д.Д., ЕГН **********, на майката - К.В.Д., ЕГН **********, като местоживеенето на детето ще бъде на адреса, на който живее майката, а именно: ***

Бащата Д.Н.Д., ЕГН **********, ще има право на ЛИЧНИ КОНТАКТИ с детето се В.Д.Д., ЕГН **********, както следва: всяка събота и неделя от месеца, от 10:00 ч. в събота до 17:00 ч. в неделя, с преспиване, както и двадесет дни през лятото, когато майката не е в платен годишен отпуск.

Бащата Д.Н.Д., ЕГН **********, се задължава да заплаща МЕСЕЧНА ИЗДРЪЖКА на малолетното си дете В.Д.Д., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител К.В.Д., ЕГН **********, в размер на 100,00 лв. (сто лева), считано от постановяване на решението за развод  – 25.05.2015 г., ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, до настъпване на законни причини, изменящи или прекратяващи правото на издръжка.

 

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, представляващо апартамент, с административен адрес: ***,  се, предоставя за ползване на Д.Н.Д., ЕГН **********.

Страните нямат претенции за издръжка помежду си.

След прекратяване на брака, К.В.Д., ЕГН **********, ЗАПАЗВА фамилното си  име, придобито със сключване на брака - Д..

Направените по делото разноски се поделят по равно между страните.

 

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна  такса за водене на делото, в размер на 40.00 лв.

 

ОСЪЖДА К.В.Д., ЕГН **********, да заплати по сметка на ШРС сума, в общ размер на 87.00 лв. /осемдесет и седем лева/, от която 72.00 лв. /седемдесет и два лева/, представляваща държавна такса върху определения размер на издръжка за детето й и 15,00 лв. /петнадесет лева/, представляваща остатък от държавната такса за водене на делото .

 

ОСЪЖДА Д.Н.Д., ЕГН **********, да заплати по сметка на ШРС сума, в размер на 72.00 лв. /седемдесет и два лева/, представляваща държавна такса върху определения размер на издръжка за детето му.

 

  Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                                       

 

                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ :