П Р О Т О К О Л  

2015 година

 

 

гр. Шумен

Шуменски районен съд

 

 

Единадесети  състав

на 27 май

две хиляди и петнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

 

 

Председател:

Р. Георгиева

 

 

 

 

Секретар: Т. Т.

Прокурор:

Сложи за разглеждане докладваното от районния съдия

Гр. д. № 127 по описа за 2015 година

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

……………

Съдът, като взе предвид че постигната между страните спогодба не противоречи на закона и добрите нрави и урежда напълно отношенията между страните, намира, че същата следва да бъде одобрена.

            Мотивиран от горното, съдът

О П Р Е Д Е Л И:  

ОДОБРЯВА постигната между страните спогодба в следния смисъл:

 

Ответникът Ф.Д.И., ЕГН **********, с адрес: ***, СЕ ЗАДЪЛЖАВА да заплаща на малолетното си дете Д. Ф. И., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител Й.И.Ч., ЕГН ********** *** месечна издръжка в размер на 150 лева (сто и петдесет лева), считано от 01.06.2015 г. до настъпване на законни причини за нейното изменение или прекратяване, с падеж 15-то число на месеца, за който се дължи издръжката, ведно със законната лихва от падежа на всяка просрочена вноска до окончателното изплащане на задълженията.

Ответникът Ф.Д.И., ЕГН **********, с адрес: *** се ЗАДЪЛЖАВА да заплати на малолетното си дете Д. Ф. И., ЕГН **********, чрез неговата майка и законен представител Й.И.Ч., ЕГН ********** *** издръжка за минало време в размер на по 120 лева (сто и двадесет лева) месечно за периода от 10.09.2014 г. до 01.06.2015 г., като страните декларират, че ответника е заплатил издръжка в размер на по 80 лв. месечно за посочения период от време като следва да доплати разликата до договорения размер от 120 лв. в срок до 30.06.2015 г.

ОСЪЖДА Ф.Д.И., ЕГН **********, с адрес: ***, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на ШРС, към бюджета на съдебната власт, държавна такса в размер на 127.20 лева (сто двадесет и седем лева и двадесет стотинки)., на основание чл.78, ал.6 от ГПК и Тарифа за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, както и сумата от 5,00 лева за издаване на изпълнителен лист.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№ 127/2015 г. по описа на ШРС, поради постигната между страните спогодба.

            Определението за прекратяване подлежи на обжалване с частна жалба пред ШОС в едноседмичен срок от днес за страните.

 

Заседанието приключи в 10,53 часа.

Протоколът – изготвен в съдебно заседание.

 

                                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                    

СЕКРЕТАР: