О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

1500/22.5.2015г.  

Шуменският районен съд                                                                                десети състав

На двадесет и втори май                                                 две хиляди и петнадесета година

В закрито заседание                                                          Председател: Жанет Марчева

     

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

Гр.д. № 389 по описа за 2015 год.

За да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството по настоящото дело е образувано по повод предявен от Д.И.Д. с ЕГН ********** *** иск срещу „Мобилтел“ ЕАД с ЕИК 131468980 със седалище и адрес на управление гр.София, ул.“Кукуш“ № 1.

На 22.05.2015 г. е постъпила молба от ищеца, в която се съдържа волеизявление за отказ от предявения иск, поради уреждане на спора между страните извънсъдебно и се моли образуваното по предявената искова молба  производство да бъде прекратено.

Съдът, като взе предвид депозираната от ищцовата страна молба, както и че ищецът може да се откаже от спорното право във всяко положение на делото и не е необходимо съгласието на ответника, намира, че производството следва да бъде прекратено поради десезиране на настоящия съд.  

            О П Р Е Д Е Л И:

 

На основание чл. 233 ГПК, ПРЕКРАТЯВА производството по гражданско дело № 389 по описа за 2015 год. на Шуменски районен съд, Х - ти състав, образувано по повод предявен от Д.И.Д. с ЕГН ********** *** иск срещу „Мобилтел“ ЕАД с ЕИК 131468980 със седалище и адрес на управление гр.София, ул.“Кукуш“ № 1.

 ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване с частна жалба пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен срок от получаване на съобщението за постановяването му.   

            Копие от определението да се изпрати на страните по делото.

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: