Р Е Ш Е Н И Е

                            214/20.4.2015г.

           В  ИМЕТО  НА  НАРОДА  

Шуменският районен съд на двадесети април  през две хиляди и петнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав: 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: Диана Георгиева

при секретаря В. И. и в присъствието на прокурор при ШРП – С. Александрова, като разгледа докладваното от районния съдия Д. Георгиева наказателно от административен характер дело № 462 по описа за 2015 година,

                                                              Р  Е  Ш  И :  

ПРИЗНАВА обвиняемият И.В.Г., с ЕГН **********, роден на ***г***0, български гражданин, със средно образование,  неженен, работещ, неосъждан за

 ВИНОВЕН  в това, че на 18.09.2014г. на пешеходна пътека в гр. Шумен при управление на МПС – лек автомобил „Пежо 206“ с рег. № СА24 49СА нарушил правилата за движение – чл.119,ал.1 от ЗДв.П, задължаваща водачите на нерелсово пътно превозно средство при приближаване на пешеходна пътека да пропуснат преминаващите по нея, пешеходци, като намалят скоростта или спрат и чл.119,ал.4 от ЗДв.П, задължаваща водачите на завиващи пътни превозни средства да пропуснат пешеходците и по непредпазливост причинил на Ж.М.Д. средна телесна повреда, изразяваща се в трайно затруднение в движението на левия долен крайник, обусловено от многофрагментна компресионна вътреставна фрактура на външния кондил на големия пищял на лявата подбедрица  - престъпление по чл.343,ал.3,б.“а“ предл. второ от НК във връзка с чл.343,ал.1,б.“б“ от НК във връзка с чл.342,ал.1 от НК.

            ОСВОБОЖДАВА обвиняемият И.В.Г., с ЕГН ********** от наказателна отговорност.

НАЛАГА на И.В.Г., с ЕГН ********** на основание чл.78а от НК

Административно наказание “Глоба” в размер на 1 000 /хиляда/ лева.

На основание чл.343г от НК във връзка с чл.37,ал.1,,т.7 от НК лишава И.В.Г.         *** от право да управлява МПС за срок от 1 /един/ месец.

На основание чл.189,ал.3 от НПК осъжда И.В.Г. да заплати в полза на държавата, направените деловодни разноски в размер на 240 /двеста и четиридесет/ лева, които следва да бъдат внесени по сметка на ОД МВР гр. Шумен и 5/пет/ лева за издаване на изпълнителен лист.  

            Решението подлежи на жалба и протест  в 15 дневен срок от днес  пред ШОС.  

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: