П  Р И  С  Ъ  Д  А

 

32/5.5.2015г. ,  гр. Шумен

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

Шуменският районен съд в публично заседание на пети май две хиляди и петнадесета година в състав:  

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЕМИЛИЯН АНГЕЛОВ

                                                                                                                                     

при участието на секретаря В. С. и прокурор Александрова, като разгледа докладваното от съдия Ангелов НОХД № 394/2015 г. по описа на Шуменски районен съд

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Д.Ф.О., ЕГН **********, роден на *** ***, с постоянно местоживеене ***, със средно специално образование, женен, земеделски производител, неосъждан, за ВИНОВЕН в това, че на 09.10.2014 г. в гр. Шумен извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – нанесъл удар с ръка в областта на лицето на С.С.М., притискал я към стълбището и я дърпал по него, дърпал я и за косата, с което й причинил лека телесна повреда – престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 78а, ал. 1 от НК, го освобождава от наказателна отговорност и му налага административно наказание “глоба” в размер на 1000.00 /хиляда/ лева.

 

На осн. чл. 189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Д.Ф.О., ЕГН ********** да заплати по сметка на ШРС направени деловодни разноски в размер на 15.00 /петнадесет/ лева.

На осн. чл. 189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Д.Ф.О., ЕГН ********** да заплати по сметка на ОД на МВР направени деловодни разноски в размер на 420.00 /четиристотин и двадесет/ лева.

 

На основание чл. 53 от НК, отнема в полза на държавата приложените по делото веществени доказателства, а именно, нокти от дясна и лява ръка на С.С.М., запечатани в хартиени пликове, приложени на лист 82 и 83 по ДП, които след влизане в сила на настоящата присъда подлежат на унищожаване.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред ШОС в 15-дневен срок от днес. 

                       

                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: