П Р О Т О К О Л

 

гр. Шумен, 05.11.2015 година

 

ШУМЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД, ШЕСТИ СЪСТАВ в публично съдебно заседание проведено на пети ноември през две хиляди и петнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: БИСТРА БОЙН

Съдът обяви решението си, ведно с мотивите в съдебно заседание. 

 

СЕКРЕТАР:                                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

            Съдът след като изслуша становищата на страните, приетите писмени доказателства, както и становището на социалния работник намира постигнатото споразумение за отговарящо на изискванията на закона и защитаващо интересите на детето, поради което следва да бъде уважено и утвърдено.

На основание чл.73 ал.2 от ГПК, ответницата следва да заплати държавна такса върху тригодишните платежи на присъдената издръжка – 93.60 лв., както и следва да й се възложат деловодните разноски направени от ищеца в размер на 15 лв. държавна такса и 150 лв. адвокатското възнаграждение.

                        Водим от горното съдът

Р Е Ш И:

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между страните Н.И.А., ЕГН ********** и Ж.А. Р., ЕГН ********** СПОРАЗУМЕНИЕ по чл.51, ал.4, чл.59, ал.9, чл.127, ал.1 и чл.143, ал.1 и 2 от СК както следва:

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права по отношение на детето С.Н.И., ЕГН ********** на бащата Н.И.А., ЕГН **********.

ОПРЕДЕЛЯ МЕСТОЖИВЕЕНЕТО НА ДЕТЕТО С.Н.И., ЕГН ********** при бащата  Н.И.А., ЕГН ********** с адрес: ***.

            ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти на майката Ж.А. Р. ********** с детето С.Н.И., ЕГН ********** както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10.00 часа до 18.00 ч. в неделя с преспиване, както и 20 дни през лятото, когато бащата не е в законоустановен редовен платен годишен отпуск.

            ОСЪЖДА Ж.А. Р., ЕГН ********** да заплаща издръжка на детето си  С.Н.И., ЕГН **********, чрез неговия баща и законния си представител Н.И.А., ЕГН ********** месечна издръжка в размер на 130 лв. /сто и тридесет лева/, считано от  27.07.2015 г. ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска с падеж пето число на месеца, за който се дължи издръжката до настъпването на законните основания за изменение или прекратяване на същата.

                ОСЪЖДА Ж.А. Р., ЕГН ********** да заплати в полза на държавата, по сметка на ШРС държавна такса по споразумението за определената издръжка в размер на 93.60 /деветдесет и три лева и шестдесет стотинки/ лева.

ОСЪЖДА Ж.А. Р., ЕГН ********** да заплати на Н.И.А., ЕГН ********** сумата от 165.00 лв. /сто шестдесет и пет лева/, представляваща направените по делото разноски – държавна такса и адвокатско възнаграждение.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.  

 

ПРОТОКОЛЪТ е изготвен в съдебно заседание, което приключи в 10,15 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: