Р Е Ш Е Н И Е

 

1620/5.10.2015г. , гр.Шумен

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

            Шуменският районен съд, в заседание при закрити врати на първи октомври през две хиляди и петнадесета година, в състав:

РАЙОНЕН СЪДИЯ: Б.Бойн 

            при секретаря Т. Т., като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 1939 по описа за 2015 г. на ШРС, за да се произнесе взе предвид следното:

            Производство по чл.30 и чл.27 и сл. от Закона за закрила на детето.

            Постъпила е молба от Д “СП” Шумен за прекратяване настаняването на детето С. О. Р., ЕГН ********** в приемно семейство на С.Н.З., ЕГН ********** и И.Т.З., ЕГН **********, по реда на чл.28, вр. чл.26 от ЗЗДетето.

            Молбата е основателна.

            От събраните по делото доказателства, преценени поотделно и в съвкупност, се установи от фактическа страна следното: Родители на детето С. О. Р. с ЕГН ********** са: Е.Ф.С., ЕГН **********– майка и О.Р.Я., ЕГН ********** – баща. Детето е било настанено в приемно семейство, поради неполагане на необходимите грижи от страна на родителите му. Родителите на детето изразяват желание да се грижат за С. в семейна среда. В изготвения доклад се изразява становище, че родителите могат да осигурят стабилна и подкрепяща семейна среда, в която да бъде отглеждано детето. Със Заповед №ЗД-РД-01/0058/30.06.2015 г. е прекратено настаняването на детето и същото е реинтегрирано в биологичното му  семейство.

            При така установената фактическа обстановка съдът счита че е наложително прекратяването на постановеното настаняване на детето в приемно семейство.

            Водим от горното, съдът 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА настаняването на непълнолетния С. О. Р., ЕГН ********** в приемно семейство на С.Н.З., ЕГН ********** и И.Т.З., ЕГН **********, поради реинтегрирането му в биологичното му семейство- Е.Ф.С., ЕГН **********– майка и О.Р.Я., ЕГН ********** – баща.

 

            Решението може да се обжалва пред ШОС в 7 - дневен срок от съобщаването му на страните.

 

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: