П Р И С Ъ Д А

17/27.2.2015г.                  гр.Шумен

В ИМЕТО НА НАРОДА  

Шуменският районен съд, осми  състав,

на двадесет и седми февруари    две хиляди и петнадесета година,

в публично заседание в следния състав: 

                                                                    Председател: Валентина Тонева

на секретаря: Й.К.  

Като разгледа докладваното от районния съдия

Наказателно дело от частен характер № 1074 по описа за 2013г. на ШРС

П Р И С Ъ Д И :

                  Признава подсъдимия О.И.И. ЕГН **********, роден на *** ***,   български гражданин, неосъждан, женен, с основно   образование, безработен  за ВИНОВЕН в това, че на 14.03.13г, в гр. Шумен  причинил на С.Р.Ю.   ЕГН ********** разстройство на здравето, извън случаите  на чл. 128  и чл. 129 от НК,  лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето неопасно за живота, поради което и на основание чл.130, ал.1 от НК вр. чл. 78а от НК,  го освобождава от наказателна отговорност и му налага административно наказание “Глоба” в размер на 1000 лв .

            Осъжда О.И.И., да заплати на С.Р.Ю.   ЕГН **********  сумата  500лв /петстотин лева /  представляваща обезщетение  за причинени неимуществени вреди в резултат на престъплението по  чл.130, ал.1 от НК,  като частично уважен граждански иск, предявен от пострадалото лице в хода на съдебното производство, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 14.03.13, като отхвърля иска в останалата му част, до пълния предявен размер, като неоснователен и недоказан.

              Осъжда О.И.И., да заплати на С.Р.Ю.   ЕГН **********  сумата  от 35 лв представляващи обезщетение за причинени имуществени вреди,  като уважен граждански иск  за причинените  имуществени вреди, предявен от пострадалото лице в хода на съдебното производство, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 14.03.13г.

Осъжда О.И.И., да заплати на С.Р.Ю.   ЕГН **********  сумата  от 312 лв  представляваща направените от него деловодни разноски- държавна такса  и разноски за адвокатско възнаграждение.

          На основание Тарифа №1 към Закона за държавните такси, осъжда  О.И.И. да заплати държавна такса върху уважените  граждански искове  в  общ размер на 50 / петдесет/ лева.

            Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок от днес пред Шуменски    окръжен съд.            

                                                                          

                                                                                                     РАЙОНЕН СЪДИЯ: