П Р И С Ъ Д А

 

26/24.3.2015г.         гр.Шумен

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Шуменският районен съд, осми  състав

На двадесет и четвърти март    две хиляди и петнадесета година,

В публично заседание в следния състав:  

                                          Председател: Валентина Тонева

на секретаря: Й.К.  

Като разгледа докладваното от районния съдия

Наказателно дело от частен характер

№ 1836 по описа за 2014г. на ШРС

 

П Р И С Ъ Д И:

 

Признава подсъдимия А.М.Б.        ЕГН **********, роден на ***г***,   български гражданин, неосъждан, неженен, с основно   образование, работещ   за ВИНОВЕН в това, че на 09.08.14г, в с.Салманово обл. Шумен на ул. „Ален мак“  причинил на А.А.С.    ЕГН **********  лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка  и страдание  без разстройство на здравето - поради което и на основание чл.130, ал.2 от НК вр. чл. 78а от НК  го освобождава от наказателна отговорност и му налага административно наказание “Глоба” в размер на 1000 лв .

Осъжда А.М.Б. , да заплати на А.А.С.    ЕГН **********     сумата  500лв представляваща обезщетение  за причинени неимуществени вреди в резултат на престъплението по  чл.130, ал.2 от НК,  като частично уважен граждански иск предявен от пострадалото лице в хода на съдебното производство, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 09.08.14, като отхвърля иска в останалата му част до пълния предявен размер/ 3000лв/, като неоснователен и недоказан.

Осъжда А.М.Б., да заплати на А.А.С.    ЕГН **********      сумата  от 35 лв представляващи обезщетение за причинени имуществени вреди,  като уважен граждански иск , предявен от пострадалото лице в хода на съдебното производство, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от 09.08.14г

На основание Тарифа №1 към Закона за държавните такси, осъжда  А.М.Б. да заплати държавна такса върху уважените  граждански искове  в размер на 50 / петдесет/ лева.

Осъжда А.М.Б., да заплати на А.А.С.    ЕГН **********     сумата от 412лв представляваща направените от нея деловодни разноски- държавна такса  и разноски за адвокатско възнаграждение .

            Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок от днес, пред Шуменски окръжен съд.            

                                                                                   

                                                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ: