П  Р И  С  Ъ  Д  А

 

                                                                     23/18.3.2015г.

 

                              В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А  

 

Шуменският районен съд в публично заседание на осемнадесети март през две хиляди и петнадесета година  в състав:  

                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Д. Георгиева 

 

при секретаря В. И., като разгледа докладваното от районния съдия Георгиева наказателно от частен характер дело № 1936 по описа за 2014 година,

 

                                                П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимата Н.К.Д., родена на ***г. в гр. Добрич, живуща *** , български гражданин, неомъжена, със средно – специално образование, работеща, неосъждана, с ЕГН ********** за

ЗА ВИНОВНА  в това, че на 25.04.2014г. в гр. Шумен причинила на В.С.В. *** лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание, обусловено от охлузвания и драскотини в областта на лицето, от вътречерепна травма без открита вътречерепна травма и множество кръвонасядания в областта на седалището, дясна голяма срамна устна и долни крайници – престъпление по чл.130,ал.2 от НК, като пострадалата В.С.В. е отвърнала на Н.К.Д. със също такава телесна повреда по чл.130,ал.2 от НК, поради което и на основание чл.130,ал.3 от НК, я  освобождава от наказателна отговорност.

ОСЪЖДА Н.К.Д.,*** да заплати на В.С.В. *** сумата от 215,16 /двеста и петнадесет лв. и шестнадесет ст./ лева, представляваща обезщетение за причинените имуществени вреди от престъплението и сумата от 300 /триста/ лева, представляваща обезщетение за причинените неимуществени вреди, ведно със законната лихва от датата на деянието – 25.04.2014г. до окончателното изплащане на сумата, като отхвърля иска в останалата му част до пълния предявен размер като неоснователен и недоказан.

На основание чл.2 от Тарифа за държавните такси осъжда Н.К.Д.,*** да заплати държавна такса върху размера на уважения граждански иск в размер на 50 /петдесет/ лева.  

 

            Присъдата подлежи на жалба пред ШОС в 15 дневен срок от днес.

 

                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: