П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

                                                       62/28.10.2015г.

 

                               В   И М Е Т О    НА   Н А Р О Д А  

 

          Шуменският районен съд на двадесет и осми октомври през две хиляди и петнадесета година в открито съдебно заседание, в състав:  

                                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: Диана Георгиева

                                                           

при секретаря В. И. и в присъствието на прокурор при ШРП – Е. Янчева, като разгледа докладваното от районния съдия Д. Георгиева наказателно от общ характер дело № 1305 по описа за 2015 година,

 

                                       П  Р  И  С  Ъ  Д  И  :  

 

          ПРИЗНАВА   подсъдимият А.В.П., роден на ***г***, български гражданин, с начално образование, неженен, неработещ, осъждан, с ЕГН ********** за

            ВИНОВЕН в това, че на неустановена дата в периода от 10.02.2015г. – 05.03.2015г. в гр. Шумен отнел чужда движима вещ – турска метална печка на дърва с четири туча на стойност 70 лева от владението на И.Ю.М., без нейно съгласие с намерение противазоконно да я присвои, като случаят е маловажен, поради което и на основание чл.194,ал.3 от НК във връзка с чл.58а,ал.1 от НК

            ГО   ОСЪЖДА   на  ТРИ месеца “Лишаване от свобода”.

            На осн. чл.61,т.2 във връзка с чл.60,ал.1 от ЗИНС определя първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието в затворническо общежитие от закрит тип.

            На основание чл.25,ал.1 от НК във връзка с чл.23,ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ едно общо наказание на А.В.П. между наложеното с настоящата присъда и наказанията, наложени му с Определение по НОХД № 391/2015г. на ШРС, влязло в законна сила на 11.05.2015г. и с Определение по НОХД № 788/2015г. на ШРС, влязло в законна сила на 19.05.2015г. в размер на най-тежкото, а именно ЧЕТИРИ месеца „лишаване от свобода“.

            На осн. чл.61,т.2 във връзка с чл.60,ал.1 от ЗИНС определя първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието в затворническо общежитие от закрит тип.

            На основание чл.25,ал.2 от НК от така определеното общо наказание приспада изтърпяната част от наказанието „лишаване от свобода“ по включените в групата определения.

На основание чл.189,ал.3 от НПК осъжда подсъдимият А.В.П. ***, с ЕГН ********** да заплати в полза на държавата, по сметка на ОД МВР, направените деловодни разноски в размер на 40  /четиридесет/ лева и 5 /пет/ лева за издаване на изпълнителен лист.    

 

            Присъдата подлежи на жалба и протест в 15 – дневен срок от днес пред Шуменски окръжен съд.

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: