П Р И С Ъ Д А

       60/22.10.2015г.,                        гр.Шумен  

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

Шуменският районен съд, осми състав

На двадесет и втори  октомври     две хиляди и  петнадесета   година,

В публично заседание  в следния състав:

                                                                                 Председател: Валентина Тонева

                                                                Съдебни заседатели:  

                                                                                                     1.  Р.П.                                                                                                                          2. П.П.

Секретар: Й. К. 

прокурор Вълчев

Като разгледа докладваното от районния съдия

Наказателно дело от общ характер № 1682 по описа за 2015г.  

П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимият Й.И.М. ЕГН **********, роден на ***.***, български гражданин, със средно образование, женен, пенсионер,  неосъждан,  ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 02.07.2015г   в гр. Шумен, извършил действие, с цел да възбуди или удовлетвори  полово желание без съвкупление, по отношение  на лице ненавръшило  14 годишна възраст – М. А. Д.  ЕГН **********, родена на ***г,    поради което и на основание чл. 149 ал.1 от НК и чл. 58а от НК  ГО ОСЪЖДА  на 8 месеца   лишаване от свобода„ .

На основание чл.61, т.3 от ЗИНЗС ОПРЕДЕЛЯ първоначален ОБЩ  режим на изтърпяване на наказанието, като на основание чл.59 от ЗИНЗС да бъде изтърпяно в затворническо  общежитие от открит тип.

На основание чл.189, ал.3 от НПК осъжда Й.И.М. ЕГН **********,  да заплати в полза на държавата направените деловодни разноски в размер на  1054,20лв,  от  които да се внесат по сметка на ОДМВР Шумен 954,20лв и по сметка на ШРС   да се внесат 100лв.

На основание чл. 59 ал.1 от НК ЗАЧИТА  времето през което подсъдимият е изтърпявал  мярка за неотклонение „задържане под стража„ по настоящото производство, считано от 02.07.15г .

На основание чл.25 ал.2 от НК ЗАЧИТА и ПРИСПАДА  изтърпяната част от наказанието.                                                                                                                        

Веществените доказателства -1бр. долно бельо сиво и бяло на цвят и 1 бр. розова рокля- да се върнат на пострадалата чрез нейната майка и  законен представител. Веществените доказателства -1 бр. тъмно кафяво одеяло / постелка/;1бр. сиво зелено одеяло; 1бр. бял плат /чаршаф/ -да се върнат на собственика- чрез представител на работодателя на подсъдимия . Веществени доказателства - клетъчен материал иззет от устна кухина на Й.М., клетъчен материал иззет  от устна кухина на М.Д. , изрезки от нокти на М. и Д. и тубфер натривка от М. -да останат приложени по делото .

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Шуменския окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

                                                                       Районен  съдия:

 

                      Съдебни заседатели: 1.  

  2.