П Р О Т О К О Л

 

119/21.7.2015г. , гр. Шумен

 

Шуменският районен съд , VІІІ съдебен състав,в публично съдебно заседание на               двадесет и първи юли, 2015г.,  в  състав:                                                                         

                                                                                    Председател:   Валентина  Тонева

при   участието   на   секретаря   Й.  К.   и    Прокурор        Ж.Стоянова,

сложи    на    разглеждане

НОХД    1389   по    описа   за   2015г.,   докладвано   от   районния  съдия.

 

На именното повикване в 11, 00 часа се явиха:

……

 

Съдът, след като изслуша страните по така постигнатото споразумение и се увери, че същото не противоречи на морала и закона, счита, че следва да бъде одобрено, а наказателното производство по настоящото дело да бъде прекратено.

Водим от горното и на основание чл.  382 от НПК, във вр. с чл. 24, ал. 3 от НПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение за прекратяване на наказателното производство между страните по НОХД № 1389 по описа на ШРС за 2015 година, в което се приема за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият В.П.Г. е виновен в това, че на 03.04.2015 г. в землището на с. Градище, обл. Шумен, в съучастие като съизвършител с Р.П.В. като съизвършител, чрез използване на моторно превозно чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил „Ауди А6" с рег. № В2233ВА и прикачено към него туристическо ремарке с рег. № В4138ЕК, отнел от владението и собственост на П. Г. П., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвой чужди движими вещи: - 1 бр. рекламен чадър „Нестле" с дължина 3 м.; 1 бр. търговска везна с метална купа; 1 бр. мистрия; 2 бр. тесли; 1 бр. чук; 1 бр. домакински нож; 1 бр. кръстата отвертка; 1 бр. гаечен ключ; 1 бр. противопрахова маска; 1 бр. ръчна дрелка; 1 бр. ножица за ламарина; 1 бр. градинска пластмасова пръскачка; 1 бр. светлоотразителен, пластмасов конус; 1 бр. мотика; 1 бр. лопата; 1 бр. алуминиев „Г-образен" профил с размери 4 см. х 4 см. и дължина 2 м., всичко на обща стойност 393,00 лв. /триста деветдесет и три лева/, като до приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд откраднатата вещ бъде върната или заместена - престьпление по чл. 197, т. 3 във вр. чл. 195, ал.1, т. 4, пр. 1 във вр. с чл. 194, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 от НК.

За гореописаното деяние,  на основание чл. 197, т. 3 във вр. чл. 195, ал.1, т. 4, пр. 1 във вр. с чл. 194, ал.1 във вр. с чл.20, ал.2 от НК, вр. чл.55 ал.1 т. 2, б."Б", вр. чл. 42а, ал. 2, т. 1, т. 2 ит.5 от НК на обвиняемия се налага наказание „ПРОБАЦИЯ" при следните пробационни мерки: "задължителна регистрация по настоящ адрес" за срок от осем месеца, с периодичност два пъти седмично; "задължителни периодични срещи с пробационен служител" за срок от осем месеца; "поправителен труд" за срок от осем месеца по месторабота «ДСД-Дизайн Стил Декор»ЕООД-Варна по Трудов договор № 1-2015/01.07.2015г., включващо удръжки върху възнаграждението му в размер на 10 на сто в полза на държавата, като времето, през което се изтърпява мярката, не се зачита за трудов стаж.

Деянието е извършено виновно, при пряк умисъл.

Причинените с деянието щети са възстановени.

По делото няма приложени веществени доказателства.

Направените по делото разноски в размер на 40,00лв./четиридесет/лева, се възлагат на обвиняемия и следва да се внесат в полза на държавата, по сметка на ОД на МВР – Шумен, както и 05,00лв./пет/лева при издаване на изпълнителен лист, които следва да се  внесат по сметка на ВСС.

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 1389/ 2015г. по описа на ШРС и по ДП № 409/2015г. по описа на РУ  гр. Шумен.

 

 Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

                                                                                 

                                                                                     Районен съдия :

Заседанието приключи в 11, 10 часа.

Протоколът- изготвен в съдебно заседание.

 

                                                                                     Районен съдия:

 

                                                                                     Секретар: