Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

1555/8.9.2015г. , гр. Шумен

Шуменският районен съд, XIІІ състав

на седми септември 2015 година

В публично заседание в следния състав:

Председател: К. Колешански

Секретар: С. Л.

 

като разгледа докладваното от съдията ГД № 2069/2015г. по описа на ШРС, за да се произнесе, взе предвид следното:  

 

Производство по чл. 127, ал. 1 от СК.

 

Молба от М.С.М., ЕГН : **********, с адрес *** и И.И.К., ЕГН : **********, с адрес ***, твърдящи, че са родители на детето Н. М. М., ЕГН : **********. Желаят одобряване на постигнато от тях споразумение по чл. 127, ал. 1 от СК. Молят за решение, по силата на което да се одобри представеното споразумение, с което са постигнали съгласие за местоживеенето на детето, упражняване на родителските права, личните отношения с него и издръжката му.

В съдебното заседание и двамата молители потвърдиха пред съда желанието си за утвърждаване на споразумението.

От събраните по делото доказателства и становища на страните, преценени по отделно и в тяхната съвкупност, се установи следното от фактическа страна:

Видно от представеното по делото удостоверение за раждане № 8351130838/26.06.2013г., издадено по акт за раждане № 838/26.06.2013г. на Община Шумен, молителите са родители на малолетната Н. М. М., ЕГН : **********. Двамата, постигнали съгласие за местоживеенето на детето, упражняване на родителските права, личните отношения с него и издръжката му.

Съдът намира, че така представеното споразумение не противоречи на интересите на малолетното дете, поради което и следва да бъде утвърдено.

Съдът определя окончателна държавна такса по молбата, в размер на 25 лева, като констатира, че е внесена от молителя, при завеждането и, а по споразумението за издръжка в размер на 86,40 лева, които да се заплатят от молителя по сметка на ШРС.

 

Водим от горното, и на основание чл. 127, ал. 1 от СК и чл. 530 – 541 от ГПК, съдът  

Р Е Ш И :

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между М.С.М., ЕГН : **********, с адрес *** и И.И.К., ЕГН : **********, с адрес ***, споразумение, по чл. 127, ал. 1 от СК, а именно:

1. Родителските права над детето Н. М. М., ЕГН : ********** ще се упражняват от майката И.И.К., ЕГН : **********.

2. Определяме местоживеенето на детето при майката на адрес: гр. ****,

3. Определя се режим на лични контакти на бащата М.С.М., ЕГН : ********** с детето Н. М. М., ЕГН : **********, всяка първа и трета събота и неделя от месеца, с преспиване, от 08,00ч. в събота до 17,00ч. в неделя, както и двадесет дни през лятото, когато майката не е в отпуск, половин ден на рождения ден на детето – 26.06, както и първата половина от празниците Великден, Коледа и Нова година, на четните години.

4. Бащата М.С.М., ЕГН : ********** се задължава да заплаща месечна издръжка за детето Н. в размер на 120 лв., считано от 12.08.2015г., с падеж десето число на месеца за който се дължи, до настъпване на законни причини, водещи до изменение или прекратяване правото на издръжка.

 

ОСЪЖДА М.С.М., ЕГН : **********, да заплати по сметка на ШРС, сумата от 86,40 лева – държавна такса.

 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

                                                  

                                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: