Р      Е      Ш      Е      Н      И      Е

                             

                                            1717/30.10.2015г. ,     гр. Шумен

                                    

Шуменският районен съд, в публичното заседание, на двадесет и първи октомври през две хиляди и петнадесета година,  в състав                                                             

  Районен съдия: Л. Григорова

 

при секретаря Д. Х., като разгледа докладваното от районния съдия гр. д. № 2218 по описа на съда за 2015 година, за да се  произнесе, взе предвид следното:  

 Производство по чл.50 от СК.

   

                             Р          Е          Ш          И

 

 ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между Ц.К.С. - И., ЕГН **********, с адрес: *** и О.С.И., ЕГН **********, с адрес: ***,  сключен на 24.08.2007 г., с акт за граждански брак № 0306 от 24.08.2007 г., съставен от длъжностно лице по гражданско състояние при община – Шумен,  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ НА СЪПРУЗИТЕ.

ОДОБРЯВА, постигнатото между двамата писмено споразумение по чл.51 от СК, както следва:    

ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА върху родените от брака деца – Т.О.И., ЕГН ********** и К. О.И., ЕГН ********** на майката - Ц.К.С. - И., ЕГН **********.

 Бащата О.С.И., ЕГН **********, с адрес: ***, ***, ще има право на ЛИЧНИ КОНТАКТИ с децата си Т. О.И., ЕГН ********** и К.О.И.,  ЕГН **********, както следва: две съботи и недели от месеца, по избор, във времето от 10.00 часа в събота до 20.00 часа в неделя, с преспиване, както и 20 /двадесет/ дни през летния ваканционен сезон, който да не съвпада с платения годишен отпуск на майката.

Бащата О.С.И., ЕГН **********, с адрес: ***, ***, ще заплаща месечна ИЗДРЪЖКА на децата си Т.О.И., ЕГН ********** и К. О. И., ЕГН **********, чрез тяхната майка и законен представител - Ц.К.С. - И., ЕГН **********, в размер на по 100.00 /сто/ лева месечно за всяко от децата или в общ размер на 200.00 /двеста/ лева месечно за двете деца, считано от 01.09.2015 г., до изменение на обстоятелствата, при които е определен този размер.

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, намиращо се в ***, в което съпрузите са живели съвместно под наем, се предоставя за ползване на Ц.К.С. - И. и децата Т.О.И. и К.О.И..

Страните са разделили, преди завеждане на настоящото съдебно производство, останалите придобити по време на брака движими вещи и нямат спорни имуществени въпроси за решаване относно тях .

Страните нямат претенции за издръжка помежду си.

След прекратяване на брака, съпругата Ц.К.С. - И., ЕГН **********, ВЪЗСТАНОВЯВА предбрачното си фамилно име -  С., като отпада добавената фамилия - И..   

Разноските по делото остават за страните така, както са направени, като окончателната държавна такса за водене на делото се поема от молителката, а държавната такса за присъдената издръжка се поема от О.С.И..

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна  такса  по  делото, в размер на 40.00 лв. /четиридесет лева/.      

ОСЪЖДА Ц.К.С. - И., ЕГН **********, да заплати по сметка на ШРС сума, в  размер на 15,00 лв. (петнадесет лева), представляваща остатък от дължимата държавна такса за водене на делото.

ОСЪЖДА О.С.И., ЕГН **********, с адрес: ***, /***, да заплати по сметка на ШРС сума, в размер на 144.00 лв. /сто четиридесет и четири лева/.

  Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ :