Р      Е      Ш      Е      Н      И      Е

                             

                                            1784/16.11.2015г. ,        гр. Шумен

                                    

Шуменският районен съд, в публичното заседание, на единадесети ноември през две хиляди и петнадесета година,  в състав :                                                             

  Районен съдия: Л. Григорова

 

при секретаря Д. Христова, като разгледа докладваното от районния съдия гр. д. № 2652 по описа на съда за 2015 година, за да се  произнесе, взе предвид следното:   

 

 Производство по чл.50 от СК.

 

 Водим от гореизложеното, съдът 

 

                             Р          Е          Ш          И

 

 ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между В.А.В., ЕГН ********** и М.Н.В., ЕГН **********, и двамата с постоянен адрес: ***, сключен на 21.05.2005 г., с акт за граждански брак № 109/21.05.2015 г., съставен от длъжностно лице по гражданско състояние при община – Шумен,  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ НА СЪПРУЗИТЕ.

ОДОБРЯВА, постигнатото между двамата писмено споразумение по чл.51 от СК, както следва:    

ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА върху родените от брака деца - П.В.А., ЕГН ********** и А.В.А., ЕГН **********, на майката - М.Н.В., ЕГН **********, като местоживеенето на децата ще бъде на адреса, на който живее майката, а именно: ***.

 Бащата В.А.В., ЕГН **********, с адрес: ***, ще има право на ЛИЧНИ КОНТАКТИ с децата си П.В.А., ЕГН ********** и А.В.А., ЕГН **********, както следва: всяка втора и четвърта седмица от месеца, в дните  петък, събота и неделя, от 18:00 часа в петък, до 18:00 ч. в неделя, с преспиване, както и 30 (тридесет) дни през лятото,  когато майката не е в платен годишен отпуск.

Бащата В.А.В., ЕГН **********, с адрес: ***, ще заплаща месечна ИЗДРЪЖКА на децата си П.В.А., ЕГН ********** и А.В.А., ЕГН **********, в размер на по 95.00 лв. (деветдесет и пет лева), за всяко едно от двете деца, чрез тяхната майка и законен представител - М.Н.В., ЕГН **********, считано от датата на завеждане на делото – 13.10.2015 г., ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноска, с падеж първо число на месеца, за който се дължи, до настъпване на законни причини, изменящи или погасяващи правото на издръжка.

СЕМЕЙНОТО ЖИЛИЩЕ, представвяващо къща с дворно место, находяща се в ***, се предоставя за ползване на В.А.В., ЕГН **********.

Страните нямат претенции за издръжка помежду си.

След прекратяване на брака, М.Н.В., ЕГН **********, ЗАПАЗВА фамилното име, придобито след сключване на брака- В..

Разноските по делото се поемат изцяло от М.Н.В., ЕГН **********,

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна  такса  по  делото, в размер на 40.00 лв. /четиридесет лева/.      

ОСЪЖДА В.А.В., ЕГН **********, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на ШРС сума, в размер на 136, 80 лв. /сто тридесет и шест лева и осемдесет стотинки/, представляваща държавна такса, изчислена върху определения размер на издръжки за децата му.

 

 Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ :