Р      Е      Ш      Е      Н      И      Е

                             

                                            1897/14.12.2015г. ,              гр. Шумен

                                    

Шуменският районен съд, в публичното заседание на девети декември, през две хиляди и петнадесета година, в  състав: 

  Районен съдия: Л. Григорова  

при секретаря Д. Х., като разгледа докладваното от районния съдия гр. д. № 2844 по описа на съда за 2015 година, за да се  произнесе, взе предвид следното: 

Производство по чл.50 от СК.

 

 Водим от гореизложеното, съдът 

 

                               Р          Е          Ш          И

 

 ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между П.С.С., ЕГН **********, с адрес: *** и Г.Х.С., ЕГН **********, с настоящ адрес: ***, сключен с акт за граждански брак № 0433 от 03.10.2013 г., съставен от длъжностно лице по гражданско състояние при община Шумен,  ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ НА СЪПРУЗИТЕ.

ОДОБРЯВА, постигнатото между двамата писмено споразумение по чл.51 от СК, както следва:    

Семейното жилище, находящо се в ***, което е лична собственост на молителката,  е напуснато от Г.Х.С. и за в бъдеще ще се ползва от П.С.С., ЕГН **********.

ПОСТАВЯ В ДЯЛ на Г.Х.С., ЕГН **********, с настоящ адрес: ***,  и същият става изключителен собственик на придобития по време на брака ЛЕК АВТОМОБИЛ, марка „ САНГ ЙОНГ АКТИОН”, с регистрационен номер ***, с номер на рама *** и номер на шаси ***, година на производство - 2008, цвят - черен, заедно с всички принадлежности към него.

Застрахователната стойност на автомобила е 3 000 лева.

ПОСТАВЯ В ДЯЛ на П.С.С., ЕГН **********, с адрес: ***  и същата става изключителен собственик на придобития по време на брака ЛЕК АВТОМОБИЛ, марка „МЕРЦЕДЕС А140”, с регистрационен номер ***, с номер на рама *** и номер на шаси ***, година на производство - 2000, цвят  - син металик, заедно с всички принадлежности към него.

 Застрахователната стойност на автомобила е 500 лева.

Страните  нямат претенции един към друг за парично уравняване на дяловете.

Страните заявяват, че по време на брака си, не са придобили собственост върху недвижима имоти и други движими вещи, които са в режим на СИО, и за в бъдеще няма да имат претенции един спрямо друг за собственост върху имоти, както и за ползване/наем на семейното жилище.

Страните не дължат издръжка помежду си.

П.С.С., ЕГН ***, ЗАПАЗВА придобитото след сключване на брака фамилно име -  С..

Разноските по делото остават за страните така, както са направени.

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна  такса за водене на делото, в размер на 40.00 лв. /четиридесет лева/.

ОСЪЖДА Г.Х.С., ЕГН **********, с настоящ адрес: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – гр. Шумен, сума в общ размер на 75.00 лв. /седемдесет и пет лева/, от която 15,00 лв. (петнадесет лева), представляваща остатък от дължимата държавна такса за водене на делото, а 60.00 лв. /шестдесет лева/- държавна такса върху поставеното му в дял МПС.

ОСЪЖДА П.С.С., ЕГН **********, с адрес: *** да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на Районен съд – гр. Шумен, сума в размер на 10.00 лв. /десет лева/, представляваща държавна такса върху поставеното й в дял МПС.

 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                                                   

 

                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ :