П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

                                                                  70/30.11.2015г.  

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

Шуменският районен съд, четиринадесети състав

На тридесети ноември две хиляди и петнадесета година,

В публично заседание в следния състав:  

                                                                    Председател: Кр. Кръстев

Секретар: Ф. А.

Прокурор:

Като разгледа докладваното от районния съдия

Наказателно дело от частен характер № 2155 по описа за 2015год.  

П Р И С Ъ Д И :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия Х.А.Н. с ЕГН **********, роден на *** ***, български гражданин, с основно образование, не работи, женен, реабилитиран, ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 15.03.2014 г. в с. Градище обл. Шумен, в съучастие със сина си Н.Х.А., причинил лека телесна повреда изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасна за живота на Б.М.А. *** - престъпление по чл.130 ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 от НК  и на основание чл.78а ал.1 от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, като му налага административно наказание “ГЛОБА” в размер на 1000 лв./хиляда лева/.

            ПРИЗНАВА подсъдимия Н.Х.А. с ЕГН **********, роден на *** ***, български гражданин, със средно образование, не работи, не женен, неосъждан, ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 15.03.2014 г. в с. Градище обл. Шумен, в съучастие с баща си Х.А.Н., причинил лека телесна повреда изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасна за живота на Б.М.А. *** - престъпление по чл.130 ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 от НК  и на основание чл.78а ал.1 от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ, като му налага административно наказание “ГЛОБА” в размер на 1000 лв./хиляда лева/.

ОСЪЖДА подсъдимите Х.А.Н. ЕГН ********** и Н.Х.А. ЕГН ********** да заплатят солидарно сумата от 4 000лв. /четири хиляди лева/ на Б.М.А. с ЕГН **********, като уважена пълна част от предявения граждански иск за неимуществени вреди, ведно със законната лихва считано от 15.03.2014 г. до окончателното изплащане на сумата.

ОСЪЖДА Х.А.Н. да заплати на Б.М.А. сумата от 308.00 /триста и осем лева/, представляваща направените от него разноски по делото.

ОСЪЖДА Н.Х.А. да заплати на Б.М.А. сумата от 308.00 /триста и осем лева/, представляваща направените от него разноски по делото.

ОСЪЖДА Х.А.Н. да заплати в полза на бюджета, по сметка на Районен съд –Шумен, сумата от 80 лв., представляваща държавна такса върху уважения размер на гражданския иск. 

ОСЪЖДА Н.Х.А. да заплати в полза на бюджета, по сметка на Районен съд –Шумен, сумата от 80 лв., представляваща държавна такса върху уважения размер на гражданския иск. 

           

Присъдата може да се обжалва пред Шуменския окръжен съд в 15-дневен срок от днес.

 

                                                                                                                Районен съдия: