П Р И С Ъ Д А

                                                                           68/25.11.2015г.  

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А  

Шуменският районен съд, четиринадесети състав

На двадесет и пети ноември две хиляди и петнадесета година,

В публично заседание  в следния състав:

Председател: Кр.Кръстев

                                                                                  Съдебни заседатели: 1.Е. З.                                                                                                      2.П. П.

Секретар Ф. А.

Прокурор Е. Янчева

Като разгледа докладваното от районния съдия

Наказателно дело от общ характер № 2126 по описа за 2015г.  

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимият Т.  Ж.  Ж. с ЕГН **********, роден на ***г***, български гражданин, с основно образование, не работен, неженен, осъждан  ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на неустановена дата в периода 05.06.2015г. – 13.06.2015г. в гр. Шумен противозаконно присвоил чужда движима вещ – велосипед марка „Спринт Аполон“ на стойност 960 лв., собственост на Ф.С.С., която владеел, поради което и на основание чл.206,ал.1 от НК във вр. с чл.58ал.1 от НК  ГО ОСЪЖДА на ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от 8 /осем/ месеца.

На осн. чл. 61 т.2 от ЗИНЗС  ОПРЕДЕЛЯ първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на така наложеното наказание като на основание чл.60 ал.1 от ЗИНЗС наказанието да бъде изтърпяно в затворническо заведение от закрит тип.

ОСЪЖДА подсъдимия Т.Ж.Ж. с ЕГН ********** на осн. чл. 189 ал.3 от НПК да заплати в полза на ОД на МВР – Шумен, направените деловодни разноски по досъдебното производство в размер на 60.00/шестдесет / лева и 5 /пет/ лева при издаване на изпълнителен лист.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 – дневен срок от днес пред Шуменски окръжен съд.

 

Районен  съдия:  

 

Съдебни заседатели: 1.

   2.