П Р И С Ъ Д А

 

80/16.12.2015г.           гр.Шумен

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

Шуменският районен съд, седемнадесети състав

На шестнадесети декември две хиляди и петнадесета година,

В публично заседание  в следния състав:  

                 Председател: Надежда Кирилова

                 Съдебни заседатели: К.К.

                                                        М.Т.

на секретаря: С.А. 

и в присъствието на прокурора: Емилия Янчева

Като разгледа докладваното от районния съдия

Наказателно дело от общ характер № 2494 по описа за 2015г. на ШРС  

П Р И С Ъ Д И :

 

            ПРИЗНАВА подсъдимия Д.Г.Д., ЕГН **********, роден на ***г***, българско гражданство, образование – втори клас, неженен, безработен, осъждан ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че 12.04.2015г. в гр.Шумен при условията на опасен рецидив отнел чужди движими вещи – 1бр. мобилен телефон, марка „Nokia X DS – Dual SIM“, 1 бр. дамски портфейл, 1 бр. СИМ карта на Теленор, сумата от 10 лв., всичко на обща стойност 149.60 лв. от владението на Х.П.Х. без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл.196, ал.1, т.1 от НК, във вр. чл.194, ал.1 от НК, във вр. чл.29, ал.1, б.”а” и “б” от НК и чл.58а, ал.1 от НК ГО ОСЪЖДА НА 1 /eдна/ година и 4 /четири месеца/ “лишаване от свобода”.

На основание чл.61, т.2 от ЗИНЗС определя първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието, като на основание чл.60, ал.1 от ЗИНЗС наказанието следва да бъде изтърпяно в затворническо заведение от закрит тип.

На основание чл.25, ал.1 от НК, във вр. чл.23, ал.1 от НК определя общо наказание на подсъдимия Д.Г.Д., ЕГН ********** по настоящата присъда и наказанието, наложено с Присъда № 62/14.10.2015г., постановена по НОХД № 797/2015г. по описа на Районен съд – гр.Търговище, влязла в законна сила на 30.10.2015г., с която подсъдимия е осъден на наказание 2 /две/ години “лишаване от свобода”, като налага по - тежкото от определените наказания, а именно: 2 /две/ години “лишаване от свобода”.

На основание чл.61, т.2 от ЗИНЗС определя първоначален „строг“ режим на изтърпяване на общото наказание, като на основание чл.60, ал.1 от ЗИНЗС наказанието следва да бъде изтърпяно в затворническо заведение от закрит тип.

На основание чл.25, ал.2 от НК приспада от така определеното общо наказание изцяло изтърпяната част от наказанието “лишаване от свобода” по кумулираните присъди.

             На основание чл.189, ал.3 от НПК осъжда подсъдимия Д.Г.Д., ЕГН ********** да заплати в полза на държавата направените деловодни разноски в размер на 50 /петдесет/ лева, както и 5 лева /пет лева/ държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

            Присъдата подлежи на обжалване или протестиране в 15-дневен срок от днес пред Шуменски окръжен съд.  

 

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                        

                                                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                                                                                                              

                                                                                                               2.