О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

773/5.11.2015г.

 

05.11.2015 год., гр.Шумен  

Шуменският районен съд, единадесети състав

На пети ноември през две хиляди и петнадесета година

В закрито заседание  в следния състав:  

                                                                                  Председател: Ростислава Георгиева  

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

ВАНД №2308  по описа за 2015 год.                                                                                                                                   

За да се произнесе взе предвид следното:

Делото е образувано въз основа на жалба от “БТК” ЕАД, гр.София, срещу наказателно постановление №В-032837 от 25.08.2015 год. на Директора на РД за областите Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Разград и Силистра със седалище Варна към ГД „Контрол на пазара“ при Комисия за защита на потребителите, с което на “БТК” ЕАД, гр.София е наложено административно наказание “имуществена санкция” в размер на 2500 /две хиляди и петстотин лева/ лева на основание чл.222а от Закона за защита на потребителите за нарушение на чл.113, ал.2 от Закона за защита на потребителите. 

Съгласно разпоредбата на чл.59, ал.1 от ЗАНН наказателното постановление подлежи на обжалване пред районния съд, в района на който е извършено или довършено нарушението. Видно от материалите по делото нарушението, описано в наказателното постановление е извършено в гр.Нови Пазар, доколкото обектът на дружеството-жалбоподател – магазин Виваком 5018, където е извършено нарушението и където е извършена и проверката се намира в гр.Нови Пазар. Поради изложените причини съдът намира, че в настоящия случай компетентен да разгледа делото е Районен съд – гр.Нови Пазар, доколкото нарушението е извършено на територията на гр.Нови Пазар, където е била извършена и проверката.

  Съгласно разпоредбата на чл.42, ал.2 от НПК, когато съдът намери, че делото е подсъдно на друг, равен по степен съд, е длъжен да прекрати съдебното  производство и да изпрати делото на съответния съд, който в случая се явява – Районен съд – гр.Нови Пазар.

Водим от горното и на основание чл.42, ал.2 от НПК, съдът  

ОПРЕДЕЛИ

 

ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по ВАНД №2308/2015год. по описа на Шуменски районен съд и ИЗПРАЩА делото на Районен съд - гр.Нови Пазар по подсъдност. 

            Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Препис от определението да се изпрати на страните за уведомяване.

             

РАЙОНЕН СЪДИЯ: