О п р е д е л и : 240/21.12.2015г.

 

 ОДОБРЯВА така постигнатото споразумение между страните за прекратяване на наказателното производство по ДП №871/15  г. по описа на РУ – Шумен, по силата на което:

       1. Страните приемат за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият  В.К.В. е виновен за това, че на 06.06.2015 г. в гр. Шумен, кв. Дивдядово, се заканил на В. И.М. с убийство (отправил към него реплики: „ще те убия“, „ще те надупча и ще ти отрежа гръкляна“) и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144 ал.3 вр. ал.1  НК.

 

        Деянието  е извършено виновно, при пряк умисъл.

        Няма причинени имуществени вреди.

       2. За горепосоченото деяние на основание чл. 144 ал.3 вр. ал.1  НК  вр. чл.55, ал. 1, т. 2 , б. “б” от НК  налага на обвиняемия наказание „пробация” със следните пробационни мерки:

        - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ЕДНА година с периодичност ДВА пъти седмично;

        - задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ЕДНА година.

        На осн. чл.112 ал.1  НПК приобщеното по ДП веществено доказателство 1 бр. сгъваемо ножче с метално острие дълго 8,7 см и с надпис M.ALICELIK PASLANMAZ, с черна полуизвита ръкохватка дълга  11,5 см, отнема в полза на държавата, след изтичане на едногодишен срок от завършване на наказателното производство, тъй като не е установено на кого принадлежи и ако в едногодишния срок от завършване на наказателното производство не е потърсено.

        4. Направените по делото разноски в размер на 255,82  лева, се възлагат в тежест на обвиняемия, като същите следва да бъдат платени по сметка на ОДМВР - Шумен.

                             Прекратява производството по ДП №871/15 г. по описа на РУ – Шумен.

        ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД №2711/15 г. на ШРС.

На осн. чл.382 ал.10 НПК за настоящото определение  да се съобщи на пострадалия В. И.М..

        Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.