Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

1822/24.11.2015г.  

Шуменският районен съд                                                                         десети състав

На двадесет и четвърти ноември                             две хиляди и петнадесета година

В закрито заседание                                                    Председател: Жанет Марчева

     

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

Гр.д. № 3032 по описа за 2015 год.

За да се произнесе взе предвид следното:

 

Производство по чл.130 от СК.

Депозирана е молба от Ж.Д.П. – С. с ЕГН **********, в качеството ѝ на родител и законен представител на малолетните си деца Ж. М. С. с ЕГН ********** и Д. М. С. с ЕГН **********, с която моли да ѝ бъде разрешено да изтегли от индивидуалната партида във Фонд „Доверие“ сума в размер на по 1161.27 лв., която е полагащата се част на всяко от децата, в качеството им на наследници на общия им наследодател – баща им М. Ж. С., починал на 01.10.2015г.  В молбата се излага, че посочените суми са необходими за посрещане на личните нужди на децата и ще бъдат изцяло изразходвани в техен интерес.

Съдът като съобрази депозираната молба и приложените към нея писмени доказателства, намира същата за процесуално допустима и основателна, доколкото от материалите по делото се установява по безспорен начин, че малолетните  деца са собственици на посочената сума, както и че средствата от сметките ще бъдат използвани изцяло в техен интерес.

Поради изложеното и на основание чл.130, ал.3 от СК, съдът                                                                                                                               

Р  Е  Ш  И:

 

РАЗРЕШАВА на Ж.Д.П. – С. с ЕГН **********, в качеството ѝ на родител и законен представител на малолетния Ж. М. С. с ЕГН ********** да изтегли от индивидуалната партида на наследодателя им М. Ж. С. разкрита по осигурителен Договор към Универсален фонд „Доверие“ от 23.10.2002г.,  сума в размер на 1167.27 лв. (хиляда сто шестдесет и един лев и двадесет и седем стотинки), представляваща собствената на детето идеална част от  получената в наследство сума.

РАЗРЕШАВА на Ж.Д.П. – С. с ЕГН **********, в качеството ѝ на родител и законен представител на малолетния Д. М. С. с ЕГН ********** да изтегли от индивидуалната партида на наследодателя им М. Ж. С. разкрита по осигурителния Договор към Универсален фонд „Доверие“ от 23.10.2002г. сума в размер на 1167.27 лв. (хиляда сто шестдесет и един лев и двадесет и седем стотинки), представляваща собствената на детето идеална част от  получената в наследство сума.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

            Препис от решението да се връчи на лицата.

                                                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: