Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

1834/26.11.2015г.  

Шуменският районен съд                                                                         десети състав

На двадесет и шести ноември                                  две хиляди и петнадесета година

В закрито заседание                                                    Председател: Жанет Марчева

     

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

Гр.д. №  3044 по описа за 2015 год.

За да се произнесе взе предвид следното:

 

Производство по чл.130 от СК.

Депозирана е молба от Г.Г.Г. с ЕГН **********, действащ със съгласието на своите родители К.Г.Г. с ЕГН ********** и Г.Д.Г. с ЕГН ********** ***,  с която моли да му бъде разрешено да изтегли от сметката  си в  “Уникредит Булбанк“ АД  – клон Шумен  сумата от 5000 лв., която е необходима за лечението на А. П. З. и сумата от 2000 лв., необходима за лечението на Р. Н. К., като сумите бъдат преведени по дарителските  сметки на посочените лица.

Съдът като съобрази депозираната молба и приложените към нея писмени доказателства, намира същата за процесуално допустима и основателна, доколкото от материалите по делото се установява по безспорен начин, че непълнолетното  дете  е собственик на посочената банкова сметка, ***бити в резултат на дарение за лечението му, като искането е част от тези средства да бъдат дарени за лечението на други болни деца.

Направено е искане за освобождаване от внасяне на дължимата държавна такса в размер на 25 лв., което съдът намира за основателно, предвид целта към която са насочени средствата, а именно същите ще бъдат преведени в полза на нуждаещи се от лечение лица по дарителските сметки на същите.

Поради изложеното и на основание чл.130, ал.3 от СК, съдът                                                                                                                               

Р  Е  Ш  И:

 

РАЗРЕШАВА на Г.Г.Г. с ЕГН **********, действащ със съгласието на своите родители К.Г.Г. с ЕГН ********** и Г.Д.Г. с ЕГН ********** *** да направи банков превод от дарителската му сметка, находяща се в “Уникредит Булбанк“ АД  – клон Шумен с IBAN ***:

-          Сума в размер на 5 000 лв. (пет хиляди лева) необходима за лечението на А. П. З. да бъде преведена по дарителска сметка находяща се в Централна Кооперативна Банка с BIC: *** ***;

-          Сума в размер на 2 000 лв. (две хиляди лева) необходима за лечението на Р. Н. К. да бъде преведена по дарителска сметка находяща се в „Про Кредит Банк“ с BIC: *** ***;

ОСВОБОЖДАВА Г.Г.Г. с ЕГН ********** от внасяне на дължимата държавна такса за образуване на делото в размер на 25 лв.( двадесет и пет лева).

            Препис от решението да се връчи на лицето. 

 

                                                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: