Р Е Ш Е Н И Е  

 

Гр.Шумен, 23 октомври 2015г.

 

                                         В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Шуменският районен съд, в открито заседание на осми октомври през две хиляди и петнадесета година в състав:

                                                                                                              РАЙОНЕН СЪДИЯ: Б.Бойн

 

при секретаря Т.Т., като разгледа докладваното от съдията гр.д.№4288 по описа за 2012г. на ШРС, за да се произнесе, съобрази следното:

 

            От ищеца по горепосоченото дело е депозирана молба за издаване на дубликат на изпълнителен лист въз основа на влязло в сила съдебно решение, поради изгубването на първоначално издадения.

            Ответникът не е представил писмен отговор в указания му срок.

            От събраните по делото доказателства и становища на страните, преценени поотделно и в тяхната съвкупност, се установи следното от фактическа и правна страна: По гр.д.№4288/2012г. по описа на ШРС, ответникът бил осъден да заплати да заплати на ищеца Гаранционен фонд сумата 302,00лв. на осн чл.288 ал.1 т.2 б.”а” от КЗ, съгласно който фондът встъпил в правата на увреденото лице до размера на платеното обезщетение. Въз основа на решението бил издаден изпълнителен лист по молба на взискателя от 18.07.2013г., приложен в копие по делото. Видно от разпита на свидетел по делото, изпълнителния титул, заедно с други бил загубен. Съдът намира, че настоящият иск е допустим, като с оглед на събраните доказателства се явява основателен и доказан, поради което и следва да бъде уважен.

           Водим от горното, съдът

                                                            Р Е Ш И:

 

         Да се издаде дубликат на изпълнителен лист, въз основа на влязло в сила съдебно решение, постановено на 03.07.2013г. по гр.д.№4288/2012г. по описа на ШРС, с което ответникът Р.М.Ю. с ЕГН: ********** *** е осъден да заплати на Гаранционен фонд - гр.София, ул.Граф Игнатиев №2, представляван от Б.И.М., сумата 302.00лева /триста и два лева/ на основание чл.288 ал.1 т.2 б.”а” от КЗ, ведно със законната лихва върху главницата от 10.12.2012г. до окончателното й изплащане, както и сумата от 150.00 лева/сто и петдесет лева/, представляваща направените по делото разноски.

 

        Решението подлежи на въззивно обжалване пред Шуменски окръжен съд в 2 седмичен срок от уведомяване на страните.

 

                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: