Р     Е     Ш     Е     Н     И     Е  

  281/7.4.2016г. , Гр. Шумен  

Шуменски районен съд в закрито съдебно заседание ,  на седми април   ,   през две хиляди и шестнадесета   година ,  в състав :  

                                                                                                          СЪДИЯ :Зара Иванова

при секретаря А.Пушевска ,  като разгледа докладваното от районния съдия гр.д. №666  по описа за 2015 година,

Производство по чл.250 от ГПК .

Депозирана е молба от С.Б.А. , ЕГН:**********  и Х.А.А. , ЕГН:********** *** , съдебен адрес *** , адв.Ш.  , в която посочват , че в постановеното по настоящото дело решение , съдът е  постановил диспозитив за отмяна на нотариален акт по реда на чл.537 , ал.2 от ГПК , но е пропуснал да посочи индивидуализиращи данни за акта . Последното съставлявало пречка за вписване на съдебното решение , поради което молят да бъде извършено допълване на решението .

В срока по чл.250 ал.2 от ГПК насрещните страни не депозират отговор.

Съдът въз основа на събраните по делото писмени и гласни доказателства прие за установено от фактическа и правна страна следното :

Молбата е подадена в срока по чл.250 ал.1 от ГПК , поради което е процесуално допустима  , от друга страна разгледана по същество , намира същата за основателна , по следните съображения :

Съдът е бил надлежно сезиран с претенция по чл.537 , ал.2 от ГПК , в резултат на което съдът в мотивите  на постановеното Решение №77/02.02.2016г. постановено по гр.д.№666/2015г. по описа на ШРС  е  взел отношение по нея , като е приел че  „ …..Доколкото съдът приема , че към датата на съставяне на нотариален акт № ***. на Нотариус *** при ШРС, ответниците вече са престанали да бъдат собственици на описаните там ид.ч. от имота , на основание чл.537 , ал.2 от ГПК , актът подлежи на отмяна в тази част.“ Видно от посоченото , съдът е приел , че нотариалният акт подлежи на отмяна в претендираната част . От друга страна при анализ на съдържанието вна диспозитивната част на решението се установява действително , че е постановена отмяна по реда на чл.537 , ал.2 от ГПК , но не са посочени никакви индивидуализиращи данни за нотариалния акт , което се явява непълнота , подлежаща на допълване по реда на чл.250 от ГПК .

Водим от горното съдът ,

Р    Е    Ш    И  :

 

ДОПЪЛВА Решение №77/02.02.2016г. постановено по гр.д.№666/2015г. по описа на ШРС  , а именно :

В абзац  ІІІ , съдържащ израза “ ОТМЕНЯ , на основание чл.537 ал.2 от  ГПК нотариален акт , в частта относно признаване правото на собственост на А.Б.О. , ЕГН:********** ,  С.Б.А. , ЕГН:**********  ,  Х.А.М. , ЕГН:********** ,  С.Р.Д. , ЕГН:********** и М.Х.А. , ЕГН:********** ,  на 3/20 идеални части  от недв.имот, находящ се в землището на с. С., ЕКАТТЕ ***, представляващ посевна площ  от 10.300 дка, пета категория в местност  „***“ представляващ имот № *** по плана  за земеразделяне на с. С.“ ,

 след   думите  ОТМЕНЯ , на основание чл.537 ал.2 от  ГПК нотариален акт „

и преди думата  „ в частта „  

ДОБАВЯ  : нотариален акт № ***. на Нотариус *** при ШРС,  

Настоящото решение представлява неразделна част от Решение №77/02.02.2016г. постановено по гр.д.№666/2015г. по описа на ШРС  .

Решението подлежи на обжалване пред Шуменски окръжен съд в двуседмичен срок  от съобщаването му на страните. 

                                                                                                          СЪДИЯ: