Р Е Ш Е Н И Е

290/12.4.2016г. , гр. Шумен

 

   Шуменски районен съд, в закрито заседание на дванадесети април през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

                                                                                                   Съдията: Б. Бойн  

като разгледа докладваното от районния съдия ч.гр.д.№ 815 по описа за 2016 г., за да се произнесе взе предвид следното:

Производство по чл.130, ал.3 от СК.

Депозирана е молба от г.О.С., действаща като майка и законен представител на малолетното дете Симона Станиславова С., с която моли съда да й бъде издадено, разрешение за продажба на собствените идеални части на детето оставени му  в наследство от бащата Николай Жечев Станчев, а именно, лек автомобил марка „Волга“ модел „Газ 2410“ с рег.№ Н 6395 АА.  

След като се запозна с молбата и съобрази представените доказателства, намира, че искането е в съответствие със закона и че продажбата ще бъде в очевидна полза за непълнолетното дете и на основание чл. 130, ал. 3 от СК

 

Р Е Ш И:

 

РАЗРЕШАВА извършването на сделка - продажба на собствените идеални части на Симона Станиславова С., ЕГН **********, чрез нейната майка и законен представител Г.О.С., ЕГН **********, оставени й наследство от бащата Станислав Жечев Станчев, ЕГН **********, починал на 21.08.2015 г., акт за смърт № 0866/21.08.2015 г. издаден от Община Шумен, а именно, лек автомобил марка „Волга“ модел „Газ 2410“ с рег.№ Н 6395 АА, като получената сума се преведе по сметка на детето в банка.

 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Препис от решението да се връчи на молителя.

 

                                                            РАЙОНЕН СЪДИЯ: