О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

913/4.4.2016г.  

Шуменският районен съд, единадесети състав

На четвърти април през две хиляди и шестнадесета година

В закрито заседание в следния състав:            

Председател: Ростислава Георгиева     

Като разгледа докладваното от съдията-докладчик

ГД  №243 по описа за 2016 год.

За да се произнесе взе предвид следното:

Производството по настоящото дело е образувано по искова молба от Х.Г.Г., с ЕГН**********,***, чрез адв.Н.Т. от ШАК, съдебен адрес: ***,  пл.“Освобождение“ №1 срещу “ТВМ” ООД, с ЕИК127628774, със седалище и адрес на управление: гр.Шумен, ул.“Хан Крум“ №4, офис 1, представлявано от Д. Л.-М В. и В.Л. Е. М.. 

На 04.04.2016 год. от името на ищеца е депозирана писмена молба, в  която заявява, че оттегля предявения спрямо ответниците иск и моли производството по делото да бъде прекратено. Съдът като съобрази депозираната молба и обстоятелството, че оттегляне на исковата молба може да бъде направено от ищеца до приключване на първото съдебно заседание, както и че не се изисква съгласие от страна на ответника, намира, че в настоящия случай са налице условията, визирани в разпоредбата на чл.232 от ГПК производството по делото да бъде прекратено.

Водим от горното, съдът

                                                       ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по ГД №243/2016 год. по описа на ШРС.

Определението подлежи на обжалване в едноседмичен срок от съобщаване на страните пред ШОС.

С оглед на обстоятелството, че по делото е била назначена съдебно-счетоводна експертиза, която е била изготвена и депозирана по делото, то на вещото лице следва да се изплати определения от съда депозит в размер на 200 лева, платими от бюджетните средства на съда, с оглед предмета на делото.

 

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ: