О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

 

гр. Шумен, 16.06.2016г.  

Шуменски районен съд, в закрито заседание на шестнадесети юни   ,  през две хиляди и  шестнадесета     година, в състав :

СЪДИЯ: Зара Иванова  

като разгледа докладваното от районният съдия гр.д. №286  по описа за 2016 г., за да се произнесе взе предвид следното:

   

            Настоящото дело е образувано въз основа на искова молба предявена от „ТВМ“ ООД , ЕИК :127628774 , седалище и адрес на управление : гр.Шумен , ул.“Хан Крум“ №4 , офис 1 , представлявано от Л. –М В. и В. Л. Е. М. – заедно и поотделно   срещу С.М.Т. , ЕГН:********** , адрес *** , съдебен адрес ***  .

В срока по чл.131 от ГПК ответникът  депозира писмен отговор , представя писмени доказателства и прави доказателствени искания .  В отговора е направено и възражение за местна подсъдност на делото , като ответникът твърди , че т.к . постоянният му адрес е в гр.Варна  ,  делото следва да се прекрати  и изпрати по подсъдност на ВРС.

Възражението за местна подсъдност е направено в срока по чл.119 ал.3 от ГПК  , следователно е процесуално допустимо , а разгледано по същество , съдът счита , че е основателно по следните съображения :

Видно от  приложената по делото Справка от НБД , ответникът  има регистриран постоянен и настоящ адрес ***  , което с оглед разпоредбата на чл.105 от ГПК , регламентираща общата подсъдност по граждански дела , води до извод ,  че възражението е основателно .  В случая не е приложима разпоредбата на чл.114 от ГПК , както правилно е отбелязал ответника , защото , тя въвежда специална подсъдност по трудови дела , но само при дела заведени от работника .

Водим от горното и на основание чл.118 ал.2 от ГПК , съдът

О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И  :  

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№286/2016г. по описа на Шуменски районен съд  и

ИЗПРАЩА същото ПО ПОДСЪДНОСТ на Районен съд - гр. Варна  .  

            Определението подлежи на обжалване пред Шуменски окръжен съд в едноседмичен  срок от датата на съобщаването на  ищеца .

СЪДИЯ: