О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

746/16.3.2016г. , гр. Шумен

 

Шуменски районен съд, IХ - ти състав, в закрито заседание, на шестнадесети март две хиляди и шестнадесета година, в състав:  

Районен съдия: Димитър Димитров

като разгледа докладваното от съдията – докладчик ГД № 565/2016г., по описа на ШРС, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е образувано по искова молба, с правно основание чл. 49 СК, от М. Стефанова И. ***, чрез процесуален представител адв. А. Ш. от ШАК, срещу Б.Р.С., с ЕГН **********. При проверката за допустимост съдът установи, че иска е предявен срещу лице с посочен постоянен и настоящ адрес:***. Съобразно правилата за местна подсъдност искът се предявява пред съда в района на който е постоянния адрес или седалището на ответника – арг. чл. 105 ГПК. Тъй като ответникът е с постоянен адрес ***, местно компетентен да разгледа иска е РС - Разград.

Предвид изложеното съдът намира, че съдебното производство по ГД № 565/2016г., по описа на ШРС, следва да бъде прекратено, а делото изпратено на РС – гр. Разград, като на основание чл. 118, ал. 2 вр. чл. 105 ГПК

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Прекратява производството по ГД № 565/2016 г. по описа на ШРС.

Изпраща делото по подсъдност на Районен съд - Разград.

Определението подлежи на обжалване от страната, с частна жалба пред ШОС, в едноседмичен срок от съобщаване, на основание чл. 121 ГПК.

 

Районен съдия: