ПРИСЪДА  

                                                                          29/6.4.2016г.

 

                                            В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Шуменският районен съд, четиринадесети състав

На шести април две хиляди и шестнадесета година

В публично заседание в следния състав

                                                                                        Председател: Кр.Кръстев

                                                                                          Съдебни заседатели:

                      1. Е. З.

                                                                                                          2. А. Г.

Секретар Ф. А.

Прокурор В. Колев

Като разгледа докладваното от районния съдия

Наказателно дело №428 по описа за 2016г.  

П Р И С Ъ Д И :

           

ПРИЗНАВА подсъдимия С.С.Л. с ЕГН **********, роден на ***г. в гр. Търговище, български гражданин, с основно образование, не работи, неженен, осъждан ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че в тъмната част на денонощието за времето от 23:30 часа на 07.11.2015г. до ранните часове на 08.11.2015г. в гр. Шумен, ул. „В.П.“ № **, вх.2, ет.1, ап.**, отнел чужди движими вещи /пари/ – сумата от 610 лв. от владението и собственост на Й.М.Й. с ЕГН **********, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като за извършване на кражбата е използвал специален начин /покатерил се по тръба и проникнал в апартамент през тераса/ и кражбата представлява опасен рецидив, поради което и на основание чл.196 ал.1 т.2, във вр. с чл. 195 ал.1 т.4 от НК, във вр. с чл. 194 ал.1 от НК, във вр. с чл.29 ал.1 б. “А” и “Б” от НК и  чл.55 ал.1 т.1 от НК ГО ОСЪЖДА на 11 /единадесет/ месеца  “ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“.

На осн. чл. 61 т.2 от ЗИНЗС  ОПРЕДЕЛЯ първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на така наложеното наказание като на основание чл.60 ал.1 от ЗИНЗС наказанието следва да бъде изтърпяно в  затворническо заведение от закрит тип.

ПРИЗНАВА подсъдимия С.С.Л. с ЕГН **********, роден на ***г. в гр. Търговище, български гражданин, с основно образование, не работи, неженен, осъждан ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, за времето от 23:30 часа на 07.11.2015г. до ранните часове на 08.11.2015г. в гр. Шумен, като употребил ловкост влязъл в чуждо жилище находящо се ул. „В.П.“ № **, вх.2, ет.1, ап.**, обитавано от Й.М.Й. и Н.А.Р., като деянието е извършено нощем, поради което и на основание чл. 1** ал.2 вр. ал.1 от НК и чл. 55 ал.1 т.1 от НК ГО ОСЪЖДА на 6 /шест/ месеца „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“

На осн. чл. 61 т.2 от ЗИНЗС  ОПРЕДЕЛЯ първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на така наложеното наказание като на основание чл.60 ал.1 от ЗИНЗС наказанието следва да бъде изтърпяно в  затворническо заведение от закрит тип.

На основание чл. 23 ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия С.С.Л. едно общо наказание от така наложените му наказания, а именно ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от 11 /единадесет/ месеца, като на основание чл. 61 т.2 от ЗИНЗС ОПРЕДЕЛЯ първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на така наложеното наказание като на основание чл. 60 ал.1 от ЗИНЗС наказанието следва да бъде изтърпяно в затворническо общежитие от закрит тип.

            На основание чл. 59 ал.1 и ал.2 от НК, зачита времето през което на подсъдимия С.С.Л. е била наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража”.

На основание чл.189, ал.3 от НПК осъжда подсъдимия С.С.Л. да   заплати в полза на ОД на МВР- Шумен направените деловодни разноски в досъдебното производство в размер на 36, ** лв. и 5 лева в полза на държавата по сметка на РС-Шумен, при издаване на изпълнителен лист.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Шуменския окръжен съд в 15-дневен срок от днес. 

Районен  съдия:

 

Съдебни заседатели: 1.  

    2.