П Р И С Ъ Д А

 

35/22.4.2016г. ,         гр.Шумен

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А  

Шуменският районен съд, седемнадесети състав

На двадесет и втори април две хиляди и шестнадесета година,

В публично заседание в следния състав:  

                                                                                   Председател: Надежда Кирилова

         Съдебни заседатели: 1. Е. З.

                                                                                                                        2. К.К.  

на секретаря: С.А. 

и в присъствието на прокурора: В. Колев

Като разгледа докладваното от районния съдия

Наказателно дело от общ характер № 776 по описа за 2016г. на ШРС  

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимият Н.Р.Б., ЕГН **********, роден на ***г***, с постоянен адрес:***, български гражданин, с основно образование, женен, безработен, неосъждан, ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 03.09.2015г. в землището на с.Венец, обл.Шумен, местносттаКапуново”, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице навършило 14 годишна възраст - Ш.М.А., родена на ***г., чрез употреба на сила и използване на безпомощното й състояние, поради което и на основание чл.150, ал.1 от НК и чл.5 от НК го осъжда на 2 /две/ години “лишаване от свобода”.

На основание чл.61, т.3 от ЗИНЗС определя първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието, като на основание чл.59, ал.1 от ЗИНЗС наказанието следва да бъде изтърпяно в затворническо заведение от открит тип.

На основание чл.59, ал.1 от НК зачита времето, през което спрямо подсъдимия е била взета мярка за неотклонение задържане под стража, считано от 04.09.2015г. и домашен арест, считано от 28.09.2015г.

На основание чл.189, ал.3 от НПК осъжда подсъдимия Н.Р.Б., ЕГН ********** да заплати в полза на държавата направените деловодни разноски в размер на  750.16 лева /седемстотин и петдесет и шест лева и шестнадесет стотинки/ и 5 /пет/ лева такса за издаване на изпълнителен лист.

На основание чл.301, ал.1, т.9 от НПК, във вр. чл.112 от НК отнема в полза на държавата веществените доказателства по делото – 1бр. празна кутия от цигари, марка „Victory Gold”; множество мокри кърпичкиизползвани; 1бр. стъклена бутилка, зелена на цвят празна, с надписЗагорка”; 1бр. метална кутия, зелена на цвят с вместимост 0,5л, празна с надписTuborg; 1бр. угарка от цигара, с надпис „Victory”; 4 бр. угарки от цигара с надпис „Marlboro”; 1бр. угарка от цигара, с надпис „Victory”; 2бр. хартиени опаковки пълни със захар, сини на цвят с надпис „Lavazza”; 3бр. хартиени пликчета, бели на цвят, с надпис на всяко „Viva Substoff”; 1бр. пластмасова чашка, с вместимост 0,200л., празна с парче лимон; 1бр. метална кутийка, празна с вместимост 0.5л, с надписTuborg”; 1бр. платнена ластичка за коса, черна на цвят; множество влакнести обекти и 2бр. пакетчета, хартиени, бели на цвят с надпис на всяко от тях „Viva Substogg, като същите следва да бъдат унищожени.

На основание чл.301, ал.1, т.11 от НПК, във вр. чл.111 от НПК веществените доказателства – 1бр. блуза от изкуствена материя с къс ръкав; 1бр. дамски бикини черни на цвят и 1бр. долнище тип анцунг черен цвят следва да бъдат върнати на собственика – пострадалата Ш.М.А.. 

На основание чл.301, ал.1, т.11 от НПК, във вр. чл.111 от НПК веществените доказателства – 1бр. цигарена кутия червено бяла на цвят с надпис „Marlboro”, съдържаща 7 броя цигари; 1бр. одеало, синьо-бяло на цвят с размери 1.25/0.77, 1бр. макетно ножче жълто черно на цвят, 1бр. мъжки боксерки, тъмносини на цвят, с ластичен кант с надписGhlain Klain и 1бр. мобилен телефон, маркаСамсунг”, с тъмносин на цвят панел, с ИМЕИ356650060624618 с батерия и СИМ карта на „Теленор с № 0898454258 следва да бъдат върнати на собственика – подсъдимия Н.Р.Б..

 

            Присъдата подлежи на обжалване или протестиране в 15-дневен срок от днес пред Шуменски окръжен съд.

 

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                        

                                                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.  

                                                                                                              2.