П Р И С Ъ Д А

 

72/24.10.2016г.,  гр. Шумен

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Шуменският районен съд, ХІІ състав

На двадесет и четвърти октомври 2016 година

В публично заседание в следния състав:  

Председател: Ивелина Димова

Секретар: М.М.

Прокурор:  

като разгледа докладваното от съдията НЧХД № 805/16 г. по описа на ШРС  

ПРИСЪДИ:

 

Признава подсъдимия И.А.А., роден на ***г. в гр.Шумен, с постоянно местоживеене ***, български гражданин, неосъждан, неженен, безработен, със средно образование, с ЕГН:**********, за ВИНОВЕН в това, че на 29.12.2015г., в гр.Шумен, причинил на З.Г.А. *** лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота - престъпление по чл.130, ал.1 от НК.

На основание чл.78 А от НК освобождава от наказателна отговорност подсъдимия И.А.А., с ЕГН: **********, за престъплението по чл.130, ал.1 от НК, като му налага административно наказание ”ГЛОБА” в размер на 1500/хиляда и петстотин/ лева.

Осъжда подсъдимия И.А.А., с ЕГН: **********, да заплати на З.Г.А. ***, ЕГН: **********, сумата от 1000 /хиляда/ лева, представляваща уважена част от предявения граждански иск за причинени неимуществени вреди от престъплението по чл.130, ал.1 от НК.

Отхвърля гражданския иск за неимуществени вреди, резултат от престъплението по чл.130, ал.1 от НК в останалата му част до пълния предявен размер като неоснователен и недоказан.

На основание чл.2 от Тарифата за държавните такси, които се събират от съдилищата по ГПК, осъжда подсъдимия И.А.А., с ЕГН: ********** да заплати държавна такса върху уважения граждански иск в размер на 50/ петдесет/ лева.

 

Осъжда подсъдимия И.А.А., с ЕГН: ********** да заплати на З.Г.А. *** направените от него деловодни разноски и разноски за адвокатско възнаграждение в размер на 324.00 /триста двадесет и четири/ лева.

 

            Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок от днес пред Шуменски окръжен съд.  

 

                                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ: