О П Р Е Д Е Л И:      24/5.2.2016г.

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение между страните по НОХД № 299/2016г. по описа на ШРС, в което се приема за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият Н.К.С. *** осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, обслужвана от „Енерго Про-Мрежи“ АД – гр.Варна, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия - престъпление по чл.234в, ал.1 от НК и не са налице основания за прекратяване на наказателното производство.

            Деянието е извършено умишлено и виновно.

За горепосоченото деяние на обвиняемия Н.К.С. на основание чл.234в, ал.1 от НК, във вр. чл.55, ал.1, т.2, б.“б“ от НК се налага наказание “Пробация”, със следните пробационни мерки, а именно:

-         по чл.42а, ал.2, т.1 от НК - задължителна регистрация по настоящ адрес, за срок от 1 /една/ година и 6 /шест/ месеца, с периодичност 2 /два/ пъти седмично;

-      по чл.42а, ал.2, т.2 от НК - задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 /една/ година и 6 /шест/ месеца.

И наказание „ГЛОБА“ в размер на 100 /сто/ лева.

На основание чл.53, ал.1, б.“а“ от НК, иззетите с Протокол за оглед на местопроизшествие от 14.01.2016г. веществени доказателства по делото 1бр. проводник, бял на цвят със сечение 6кв.мм. и 1бр. черен проводник, с прикачена към него лустер клема, се отнемат в полза на държавата.

С деянието няма причинени имуществени вреди.

ОСЪЖДА обвиняемия Н.К.С. да заплати в полза на държавата, сумата от 57.96 лева /петдесет и седем лева и деветдесет и шест стотинки/, представляваща направени деловодни разноски по досъдебно производства № 62/2016г. по описа на РУ – гр.Шумен, която следва да бъде внесена по сметка на ОДМВР – гр.Шумен, както и 5 /пет/ лева при издаване на изпълнителен лист по сметка на Районен съд – гр.Шумен.

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 299/2016г. по описа на ШРС и Д.П. № 62/2016г. по описа на РУ  – гр.Шумен.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът разяснява на обвиняемия последиците от одобреното споразумение.