Р    Е    Ш    Е    Н    И    Е

 

                                                            942/28.12.2016г. ,           гр. Шумен

 

  Шуменският районен съд в закрито заседание, на двадесет и осми декември през две хиляди и шестнадесета година, в състав:  

                                                 Районен съдия: Людмила Григорова

 

при секретаря Д. Х., като разгледа докладваното от районния съдия гр. д. № 1430 по описа за 2012 година, за да се произнесе взе предвид следното:

                   Производство по чл.247 от ГПК .

                   Постъпила е молба от Н.С. Халил, ЕГН **********, в която сочи, че въз основа на постановеното по делото Решение №1692/23.102015 г. е издаден на молителката и съпруга й О.Е.О. изпълнителен лист срещу длъжника Б.Ю.Ю., ЕГН **********. В изпълнителния лист била допусната ЯФГ, изразяваща се в грешно изписване на ЕГН на Б.Ю.Ю.. Такава грешка била допусната и в диспозитива на решението. Поради изложеното моли да се поправи така допусната явна фактическа грешка.  

Другите страни, надлежно уведомени, в предоставения им срок, не изразяват становище по молбата.

           След като се запозна със събраните по делото доказателства и при повторен прочит на визираното по-горе решение и издаден въз основа на същото изпълнителен лист, съдът констатира, че действително е допуснал очевидна фактическа грешка при изписване ЕГН на съделителя. В исковата молба този съделител е индивидуализиран с ЕГН **********, като със същия ЕГН е вписан и в мотивите на съдебното решение. От събраните по делото доказателства, безспорно се установява, че Б.Ю.Ю. е с ЕГН **********. Предвид изложеното заключава, че молбата е основателна и следва да се уважи. 

                   Водим от горното,

 

                                                      Р          Е          Ш          И  :

 

                     ДОПУСКА ПОПРАВКА на очевидна фактическа грешка в Решение № 1692/23.10.2015 г., постановено по гр. д. №1430/2012 г. по описа на ШРС, както и в изпълнителен лист №713/12.03.2016 г., издаден въз основа на Решение № 1692/23.10.2015 г., постановено по гр. д. №1430/2012 г. по описа на ШРС, като в диспозитива на решението и изпълнителния лист, ЕГН на Б.Ю.Ю., следва да се чете “**********”.  

                     Настоящото решение следва да се счита за неразделна част от Решение № 1692/23.10.2015 г., постановено по гр. д. №1430/2012 г. по описа на ШРС.                

         Решението за поправка подлежи на обжалване пред Шуменски окръжен съд по общия ред, в двуседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

                                                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ :