Препис

П Р О Т О К О Л

 

гр. Шумен, 09.06.2016 година

 

ШУМЕНСКИ РАЙОНЕН СЪД, шести състав в публично съдебно заседание проведено на девети юни през две хиляди и петнадесета година в състав:  

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Б. Бойн

при участието на секретаря Т.Т. сложи за разглеждане гражданско дело № 1133 по описа за 2016 година, докладвано от съдията.

 

Съдът обяви решението си, ведно с мотивите в съдебно заседание.  

 

СЕКРЕТАР:  /п/не се чете                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ: /п/не се чете

 

Депозирана е молба по ЗЗДН от легитимирано за целта лице, съпруга на ответника А.И.В.. Предвид посочената дата в молбата на последното домашно насилие съдът намира, че същата е депозирана в правно регламентирания срок от един месец. С оглед на всички представени доказателства, а именно, съдебно-медицинско удостоверение, протокол за предупреждение, декларация по чл.9, ал.3 от ЗЗДН съдът намира, че ответника е осъществил акт на домашно насилие на 15.05.2016 г. изразяващ се в заплаха за убийство в случай че бъде извикана полиция. Съдът намира за установено че физическия и психическия тормоз спрямо молителката е бил системен, доколкото са налице данни за това в предходни години. Намира че предвид тежестта на извършения акт на домашно насилие следва да бъде наложена мярка на закрила най-дългия срок предвиден в закона, а именно, осемнадесет месеца.

Съдът намира, че на ответника следва да бъде наложена глоба в размер на 200 лв, както и да бъде осъден да заплати държавна такса в размер на 25 лева.

Водим от горното съдът  

Р Е Ш И: 433

 

ЗАДЪЛЖАВА Д.И.В., ЕГН ********** ***, настоящ адрес:***, ДА СЕ ВЪЗДЪРЖА ОТ ИЗВЪРШВАНЕ НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ над съпругата си А.И.В., ЕГН ********** с адрес: *** и настоящ адрес ***.

ЗАБРАНЯВА на Д.И.В., ЕГН ********** да приближава жилището на молителката, намиращо се в село В* и в гр. Ш*, както и местата й за социални контакти и отдих и да не се доближава на разстояние по-голямо от 30 метра от молителката А.И.В., за срок от осемнадесет месеца.

ПРЕДУПРЕЖДАВА Д.И.В., ЕГН **********, че при неизпълнение на заповедта, констатирано от полицейските органи ще бъде задържан и ще бъде уведомена Районна прокуратура.

НАЛАГА на Д.И.В., ЕГН ********** ***, настоящ адрес:***, глоба в размер на 200 лева /двеста лева/, платими по сметка на ШРС.

ОСЪЖДА Д.И.В., ЕГН ********** ***, настоящ адрес:***, да заплати държавна такса в размер на 25 лева /двадесет и пет лева/ по сметка на ШРС.

Решението подлежи на обжалване пред ШОС, в едноседмичен срок, считано от днес за молителката и от уведомяване на ответника.

Заповедта подлежи на незабавно изпълнение, като обжалването й, не спира изпълнението.

На осн чл. 16, ал. 3 от ЗЗДН, препис от решението и заповедта да се връчат на страните, както и на органите на РУ на МВР гр. Шумен.

За наложената глоба, както и за присъдената държавна такса да се издаде служебно изпълнителен лист, след влизане в сила на настоящото решение.  

 

ПРОТОКОЛЪТ е изготвен в съдебно заседание, което приключи в  11.45  часа.  

 

СЕКРЕТАР:            /п/не се чете                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:/п/не се чете