Р Е Ш Е Н И Е

                            372/20.6.2016г.

           В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

Шуменският районен съд на двадесети юни през две хиляди и шестнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав: 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: Диана Георгиевапри секретаря В. И. и в присъствието на мл. прокурор при ШРП – Ж. Стоянова, като разгледа докладваното от районния съдия Д. Георгиева наказателно от административен характер дело № 1265 по описа за 2016 година

                                                              Р  Е  Ш  И :  

ПРИЗНАВА обвиняемият Е.И.Х., с ЕГН **********, роден на ***г***, обл. Шумен, ул. Рила № 13, български гражданин, със средно образование, женен, работещ, неосъждан за

 ВИНОВЕН  в това, че на 15.09.2015г. в землището на с. Черна, обл. Шумен, представляващо отдел 1076 “ц“ част от горския фонд, без редовно писмено позволително сякъл дървета – 1 /един/ пл.куб.метър от дървесен вид „черен бор“ на стойност 85 лева, като случаят е маловажен - престъпление по чл.235,ал.6 от НК във връзка с чл.235,ал.1 от НК.

            ОСВОБОЖДАВА обвиняемият Е.И.Х., с ЕГН ********** от наказателна отговорност.

НАЛАГА на Е.И.Х., с ЕГН **********  на основание чл.78а от НК

Административно наказание “Глоба” в размер на 1 000 /хиляда/ лева.

На основание чл.235,ал.7 от НК отнема в полза на държавата приобщените като веществени доказателства три броя дървета черен бор с дължина 12 метра и среден диаметър 18 см., равняващи се на 1 пр. куб.м. средна строителна дървесина.

На основание чл.189,ал.3 от НПК осъжда Е.И.Х. да заплати в полза на държавата, направените деловодни разноски в размер на 60 /шестдесет/ лева, които следва да бъдат внесени по сметка на ОД МВР гр. Шумен и 5/пет/ лева за издаване на изпълнителен лист.  

Решението подлежи на жалба и протест  в 15 дневен срок от днес  пред ШОС.  

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ :