П Р И С Ъ Д А  

                                                                      55/11.7.2016г.  

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А  

Шуменският районен съд, четиринадесети  състав

На единадесети юли две хиляди и шестнадесета година,

В публично заседание  в следния състав:  

Председател: Кр. Кръстев  

Секретар Ф. А.

Прокурор Ж. Стоянова

Като разгледа докладваното от районния съдия

Наказателно дело от общ характер № 1286 по описа за 2016г.  

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимият М.Р.А. с ЕГН **********, роден на *** ***, с постоянно местоживеене ***, български гражданин, начално образование, работи, женен, осъждан  ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 11.02.2015г. в района на Природен парк „Шуменско плато“, местността „Йълдъз табия“ край гр. Шумен без редовно писмено позволително извозвал от горския фонд дървен материал – 0.5 пространствени кубични метра дърва за огрев от дървесен вид див орех /айлант/ на обща стойност 22.80 лв., като деянието представлява маловажен случай, поради което и на основание чл.235, ал.6 вр. чл. 235 ал.1 от НК във връзка с  чл. 54 от НК,  ГО ОСЪЖДА на ПРОБАЦИЯ, изразяваща се в следните пробационни мерки:

- по чл.42а, ал.2, т.1 от НК – задължителна  регистрация по настоящ адрес за срок от 1 /една/ година, с периодичност 2 /два/ пъти седмично.

- по чл.42а, ал.2, т.2 от НК – задължителни срещи с пробационен служител за срок от  1 /една/ година;

На основание чл.189, ал.3 от НПК осъжда подсъдимия М.Р.А. да заплати по сметка на ОД на МВР - Шумен направените  в досъдебното производство разноски в размер на 50лв. както и 5 лева такса при издаване на изпълнителен лист.

На основание чл.301, ал.1, т.9 от НПК, във вр. чл.53 от НК отнема в полза на държавата веществените доказателства по делото – 1 брой каруца с гумени колела и джанти; 0.5 пространствени кубични метра дърва от дървесен вид див орех /айлант/ , намиращи се на съхранение в Горски разсадник „Салманово“.

 

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Шуменския окръжен съд в 15-дневен срок от днес

                                                                                 

                                                                                            Районен  съдия: