П Р И С Ъ Д А

 

52/17.6.2016г.,         гр.Шумен

 

В   И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А  

Шуменският районен съд, седемнадесети състав

На седемнадесети юни две хиляди и шестнадесета година,

В публично заседание в следния състав:  

                  Председател: Надежда Кирилова

                  Съдебни заседатели: К.К.

                                            А.Г.

на секретаря: С.А. 

и в присъствието на прокурора: Жулиета Стоянова

Като разгледа докладваното от районния съдия

Наказателно дело от общ характер № 1446 по описа за 2016г. на ШРС  

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Г.П.Б., ЕГН **********, роден на ***г***, с постоянен адрес ***, понастоящем в Затвора – гр.Ловеч, български гражданин, със средно образование, безработен, неженен, осъждан ЗА ВИНОВЕН  В ТОВА, че на 01.08.2015г. в гр.Шумен, отнел чуди движими вещи -1 бр. мобилен телефон, марка „Нuawei G6“ на стойност 240 лв., СИМ - карта на Виваком“ на стойност 9.60 лв. и силиконов кейс /калъф/ на стойност 15 лв., всичко на обща стойност 264.60 лв., от владението на М.М.М., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено при условията на повторност и не представлява маловажен случай, поради което и на основание чл.195, ал.1, т.7 от НК, във вр. чл.194, ал.1 от НК, във вр. чл.28, ал.1 НК и чл.58а от НК го ОСЪЖДА на 1 /една/ година “лишаване от свобода”.

На основание чл.61, т.2 от ЗИНЗС определя първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието, като на основание чл.60, ал.1 от ЗИНЗС наказанието следва да бъде изтърпяно в затворническо заведение от закрит тип.

На основание чл.189, ал.3 от НПК осъжда подсъдимия Г.П.Б., ЕГН ********** да заплати в полза на държавата направените деловодни разноски в размер на 50 /петдесет/ лева и 5 /пет/ лева такса за издаване на изпълнителен лист, като сумата от 50 /петдесет/ лева следва да бъде заплатена по сметка на ОД на МВР -гр.Шумен, а сумата от 5 /пет/ лева – по сметка на ШРС.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Шуменския окръжен съд в 15 -дневен срок от днес.

 

Районен  съдия:

 

     Съдебни заседатели: 1.  

                                           2.