О п р е д е л и : 130/10.6.2016г.

 

     ОДОБРЯВА така постигнатото споразумение между страните за прекратяване на наказателното производство по БП №535/16  г. по описа на РУ– Шумен, по силата на което:

           1. Страните приемат за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемата Г.М.А. е виновна за това, че на 27.05.2016 год. в с.Друмево, обл. Шумен на ул. „Бузлуджа“ №23 сама осъществила неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, собственост на „Енерго Про Мрежи“ АД, с което създала условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия - престъпление по чл.234в ал. 1 от НК

             Деянието е извършено виновно, при пряк умисъл.

            2. За горепосоченото деяние на основание чл.234в ал.1 вр. чл.55 ал.1 т.2, б ”б” от НК налага на обвиняемата Г.М.А. наказание “пробация” със следните пробационни мерки:

        -     задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 10 (десет) месеца, при първоначална периодичност за явяване и подпис при пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично.

         -    задължителни периодични срещи с пробацонен служител за срок от 10 (десет) месеца.

          3.  На осн. чл.55 ал.3 НК страните се споразумяват на обвиняемата Г.А. да не се налага по-лекото предвидено в закона наказание за това престъпление - глоба.

           С деянието няма причинени съставомерни имуществени щети

           На осн. чл.53 ал.1 б.“а“ от НК приобщените по делото като веществени доказателства 2 бр. кабели с червена и черна изолация и дължина 10 м. се отнемат в полза на държавата. 

          По делото няма направени разноски.

          Прекратява производството по БП №535/16 г. по описа на РУ– Шумен.

          ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД №1442/16 г. на ШРС.

          Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.