П Р О Т О К О Л

181/29.7.2016г.

 

2016 год.

 

 

гр. Шумен

Районен съд Шумен

 

 

Четиринадесети състав

На двадесет и девети юли

две хиляди и шестнадесета година

В публично заседание в следния състав:

 

 

 

 

Председател:

Кр. Кръстев

 

 

Членове:

 

 

 

Съдебни заседатели:

 

 

 

 

 

Секретар: Ф. А.

Прокурор: Ем. Янчева

Сложи за разглеждане докладваното от районния съдия

НОХ дело № 1767 по описа за 2016 год.

На именното повикване в 10.30 часа се явиха:  

…………………………………………..

Съдът, след като изслуша страните по така постигнатото споразумение и се увери, че същото не противоречи на морала и закона, счита, че следва да бъде одобрено, а наказателното производство по настоящото дело да бъде прекратено.

Водим от горното и на основание чл. 382 от НПК, във вр. с чл. 24, ал. 3 от НПК, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение за прекратяване на наказателното производство между страните по НОХД № 1767 по описа на ШРС за 2016 година, в което се приема за безспорно установено от фактическа страна, че обвиняемият Р.К.К. е виновен в това, че на 04.03.2016 г. в гр. Шумен извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото /разбил входна врата, изкъртил вътрешна врата към спалня на апартамент, находящ се в гр. Шумен, ул. Б.О. № 1, ет. 3, ап. 4, и отправил обидни думи към А.М.О/ – престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК.

Деянието е извършено виновно при пряк умисъл.

За гореописаното деяние и на основание чл. 325, ал. 1 от НК, във вр. с чл. 55, ал. 1, т. 2, б.“в“ от НК му налага наказание “глоба” в размер на 500.00 /петстотин/ лева, както и наказание “обществено порицание”, което да се изпълни чрез поставяне на съобщение на таблото в сградата на Община Шумен.

 

Връща на обвиняемия Р.К.К. веществените доказателства по делото, а именно – маратонки марка „Адидас“ с етикет, с изписани надписи „SHW675001 01/15 г.“, „ART M 18228“, „#111553451“ – един чифт на цвят вишнави с жълти кантове, находящи се на съхранение при домакина на РУ гр. Шумен.

Връща на А.М.О вещественото доказателство по делото, а именно – чаршаф за спалня, бял на цвят, находящи се на съхранение при домакина на РУ гр. Шумен.

 

С деянието не са причинени съставомерни вреди.

 

Осъжда обвиняемия Р.К.К. да заплати в полза на държавата сумата от 231.43 /двеста тридесет и един лева и четиридесет и три стотинки/ лева, представляваща направени разноски по ДП № 229/2016 г. по описа на РУ гр. Шумен, които следва да бъдат внесени по сметка на ОД на МВР гр. Шумен – IBAN: ***, BIC ***: UBBS BGSF, при банка: ОББ, клон Шумен, както и 5.00 лева такса при издаване на изпълнителен лист - по сметка на РС Шумен.

 

ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по НОХД № 1767/2016 г. по описа на РС Шумен и ДП № 229/2016 г. по описа на РУ гр. Шумен.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.  

 

                                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

            Заседанието приключи в 10.45 часа.

            Протоколът - изготвен в съдебно заседание.

                                                                       

 

                                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                                   

СЕКРЕТАР: