Р Е Ш Е Н И Е

 

694/13.10.2016г. , Гр. Шумен

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Шуменският районен съд, в открито заседание на шести октомври през две хиляди и шестнадесета година в състав:

РАЙОНЕН СЪДИЯ: Б.Бойн 

при секретаря Т.Т., като разгледа докладваното от съдията гр.д.№ 2837 по описа за 2011 г. на ШРС, за да се произнесе, съобрази следното:  

            От ищцата Р.Н.А. по горепосоченото дело е депозирана молба за издаване на дубликат на изпълнителен лист въз основа на влязло в сила съдебно решение, поради изгубването на първоначално издадения.

            Ответникът не е представил писмен отговор в указания му срок. В съдебно заседание се явява лично и заявява, че е съгласен с молбата.

            От събраните по делото доказателства и становища на страните, преценени поотделно и в тяхната съвкупност, се установи следното от фактическа и правна страна: По гр.д.№ 2837/2011 г. по описа на ШРС, ответникът бил осъден да заплаща месечна издръжка за детето Н. А. К. в размер на 70.00лв., считано от 29.07.2011 г., ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска с падеж– първо число на месеца, за който се дължи издръжката, до настъпването на законните основания за изменение или прекратяване на същата. Въз основа на решението бил издаден изпълнителен лист по молба на ищцата от 16.01.2012г., приложен в копие по делото. Видно от разпита на свидетел по делото, изпълнителния титул е бил загубен. Съдът намира, че настоящият иск е допустим, като с оглед на събраните доказателства се явява основателен и доказан, поради което и следва да бъде уважен.

           Водим от горното, съдът

                                                            Р Е Ш И:

 

          Да се издаде дубликат на изпълнителен лист, въз основа на влязло в сила съдебно решение, постановено на 03.11.2011 г. по гр.д.№ 2837/2011 г. по описа на ШРС, с което се ИЗМЕНЯ размера на издръжката, определена по гр.д.№1110/2008 г. по описа на ШРС, дължима от А.К.К. с ЕГН: **********,***, в полза на детето Н. А. К. с ЕГН:**********, чрез неговата майка и законен представител Р.Н.А. с ЕГН: ********** ***, като я  УВЕЛИЧАВА от  45 лева /четиридесет и пет лева/ на 70 лева /седемдесет лева/, считано от 29.07.2011г., ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска, с падеж– първо число на месеца, за който се дължи издръжката, до настъпването на законните основания за изменение или прекратяване на същата. 

        Решението подлежи на въззивно обжалване пред Шуменски окръжен съд в 2 седмичен срок от уведомяване на страните.

 

                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ: