Р Е Ш Е Н И Е

 

108/11.2.2016г. , гр. Шумен

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

            Шуменският районен съд, в открито съдебно заседание, на трети февруари две хиляди и шестнадесета година, в състав:  

                                                                        Районен съдия: Л. Григорова  

            при секретаря Д. Х., като разгледа докладваното от съдията гр. дело №2720 по описа за 2015 г. на ШРС, за да се произнесе взе предвид следното:

            Предявен е иск, с правно основание чл.59, ал.9 от СК, вр. с чл.127, ал.2 от СК.           

            Водим от горното, съдът  

                                                                       Р Е Ш И:

 

ИЗМЕНЯ определените с Решение №377/12.05.2015 г., постановено по гр. д. №2951/2014 г. по описа на ШРС, мерки по отношение на общото на страните дете С.И.Х., ЕГН **********, КАТО

ПРЕДОСТАВЯ упражняването на родителските права върху детето С.И.Х., ЕГН ********** на бащата – И.Д.Х., ЕГН **********, с адрес: ***, като ОПРЕДЕЛЯ детето да живее при бащата на следния адрес: ***.

            ОПРЕДЕЛЯ режим на лични контакти между майката Т.М.М., ЕГН **********, с адрес: *** и детето С.И.Х., ЕГН **********, както следва: всяка първа и трета събота и неделя от месеца от, 10.00 часа в събота до 20.00 часа в неделя, с преспиване, един месец през лятото, когато бащата не е в платен годишен отпуск, както и половината от определените коледни, новогодишни и великденски празници.

            ОСЪЖДА Т.М.М., ЕГН **********, с адрес: *** да заплаща на детето си С.И.Х., ЕГН **********, действаща със знанието и съгласието на своя баща И.Д.Х., ЕГН **********, с адрес: ***, месечна издръжка в размер на 110.00 лв. /сто и десет лева/, считано от датата на влизане в сила на решението, ведно със законната лихва за всяка закъсняла вноска, с падеж – до пето число на месеца, за който се дължи издръжката, до настъпване на законните основания за изменение или прекратяване правото на издръжка.

ОСЪЖДА Т.М.М., ЕГН **********, с адрес: ***, да заплати държавна такса по сметка на ШРС върху определения размер на издръжката, в размер на 158.40 лв. /сто петдесет и осем лева и четиридесет стотинки/.

ОСЪЖДА Т.М.М., ЕГН **********, с адрес: ***, да заплати на И.Д.Х., ЕГН **********, с адрес: ***, сумата от 430.00 лв. /четиристотин и тридесет лева/, представляваща извършените по делото разноски, съразмерно с уважената част от иска.  

            Решението подлежи на въззивно обжалване пред Окръжен съд - гр.Шумен в двуседмичен срок от съобщаването му на страните.  

 

                                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ: