Р      Е      Ш      Е      Н      И      Е

 

                                                  850/28.11.2016г. ,       гр. Шумен

 

Шуменският районен съд, в публичното заседание, на двадесет и трети ноември през две хиляди и шестнадесета година,  в  състав:                                                                            

                                                                     Районен съдия: Л. Григорова  

при секретаря  Д. Х., като  разгледа докладваното от съдията гр. д. № 2493 по описа на съда за 2016 година, за да се произнесе, взе предвид следното:   

 

 Производство по реда на чл. 127, ал.1 от СК.

 ..........

Водим от горното, съдът   

 

                                              Р  Е  Ш  И:

 

УТВЪРЖДАВА постигнатото между Н.В.К., ЕГН **********, с адрес: *** и А.С.А., ЕГН **********, с адрес: ***, споразумение, по силата на което:  

Предоставя упражняването на родителските права  по отношение на роденото от съвместното съжителство между страните малолетно дете В.А.С., ЕГН **********, на майката - Н.В.К., ЕГН: **********, като местоживеенето на детето ще бъде на адреса, на който живее майката, а именно: ***.

Бащата А.С.А.,  ЕГН **********, ще има право на режим на лични контакти с малолетното си дете В.А.С., ЕГН **********, както следва: всяка първа и трета неделя и понеделник от месеца, от 10:00 часа в неделя до 18.00 часа в понеделник, с преспиване, в дома на бащата; всяка втора и четвърта неделя от месеца от 10.00 часа до 18:00 часа; двадесет дни през лятото, по споразумение на родителите, когато майката и бащата не са в законов отпуск; три дни през зимната ваканция и пет дни през пролетната ваканция на детето; на Коледните празници /определени по Постановление на МС на РБ/ и рождени дни на детето - всяка четна календарна година; на Великденските празници /определени по Постановление на МС на РБ/ и Новогодишните празници /определени по Постановление на МС на РБ/ - всяка нечетна календарна година, както и по всяко друго време по писмено споразумение на родителите. Срещите между бащата А.С.А. и детето В.А.С., ще се осъществяват без присъствието на майката, като същата ще води детето до адреса, на който живее бащата, а именно: ***. Майката е длъжна да не създава пречки и трудности и да не възпрепятства срещите между бащата и детето, като в уговорените дни и часове за срещи между тях, трябва да предава детето на бащата.

Бащата А.С.А., ЕГН **********, ще заплаща месечна издръжка на детето си В.А.С.,  ЕГН **********, чрез нейната майка и законен представител Н.В.К., ЕГН **********, в размер на  150,00 лева /сто и петдесет лева/, считано от 01.10.2016 год., с падеж до 10-то число на съответния месец, за който се дължи, до настъпването на законна причина за изменение или прекратяване на тази издръжка. Дължимата издръжка ще се заплаща по банков път по следната банкова сметка, ***: IBAN: ***; BIC: *** „ИНВЕСТБАНК'’ АД.

Бащата не дължи издръжка за минало време.

Разноските по делото, състоящи се от държавна такса в размер на 25,00 лева и адвокатски хонорар в размер на 300,00 лева се възлагат на бащата А.С.А..

ОСЪЖДА А.С.А., ЕГН **********, с адрес: ***, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на ШРС, държавна такса върху определения размер на издръжка, в размер на 108.00 лв. /сто и осем лева/.

 

                                                                         РАЙОНЕН СЪДИЯ: