Р      Е      Ш      Е      Н      И      Е

                             

                                            935/23.12.2016г. ,             гр. Шумен

                                    

Шуменският районен съд, в публичното заседание, на двадесет и първи декември през две хиляди и шестнадесета година,  в състав

  Районен съдия: Л. Григорова  

при секретаря Д. Х., като разгледа докладваното от районния съдия гр. д. № 2859 по описа на съда за 2016 година, за да се  произнесе, взе предвид следното:   

 Производство по чл.50 от СК.

...............

Водим от гореизложеното, съдът 

 

                             Р          Е          Ш          И

 

 ПРЕКРАТЯВА гражданския брак между С.Д.Н. – С., ЕГН ********** и Б.Х.С., ЕГН **********, с Акт за граждански гр. брак № 0302/26.08.2006 г. на дл. лице по гр. състояние при Община Шумен, ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ НА СЪПРУЗИТЕ.

ОДОБРЯВА постигнатото между двамата писмено споразумение по чл.51 от СК, както следва:    

ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА върху роденото от брака дете - М.Б.Х., ЕГН **********, на майката С.Д.Н. – С., ЕГН **********, като местоживеенето на детето ще бъде на адреса, на който живее майката.

 Бащата Б.Х.С., ЕГН **********, ще има право на лични контакти с детето си М.Б.Х., ЕГН **********, както следва: всяка първа и трета седмица от месеца, в часовете  от 17.00 часа в петък,  до 17:00 часа в неделя, с преспиване.

 Бащата Б.Х.С., ЕГН **********, се задължава да заплаща месечна издръжка на детето си М.Б.Х., ЕГН **********,  в размер на 110,00 лева /сто и десет лева/,  считано от датата на постановяване на решението – 23.12.2016 г., до настъпване на законни причини за изменяне или прекратяване правото на издръжка, ведно със законната лихва за забава върху всяка просрочена вноски, с падеж – първо число на месеца, за който се дължи.   

Семейното жилище, находящо се в ........... е напуснато и от двамата молители.

Придобитите по време на брака недвижимо имущество и движими вещи остават в обикновена съсобственост.

Молителите нямат взаимни претенции за получаване на дял от личното имущество на другия съпруг, на основание чл.30 от СК.

Страните заявяват, че нямат придобити по време на брака влогове, ценности, фирми на ЕТ и нямат претенции за такива един към друг.

Страните нямат претенции за издръжка помежду си.

След прекратяване на брака, С.Д.Н. – С., ЕГН **********, възстановява предбрачното си фамилно име – Н..

Разноските по делото се поемат от двамата молители по равно.

ОПРЕДЕЛЯ окончателна държавна  такса  по  делото, в размер на 40.00 лв. /четиридесет лева/.      

ОСЪЖДА Б.Х.С., ЕГН **********, да заплати в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на ШРС, сума в общ размер на 94, 20 лева /деветдесет и четири лева и двадесет стотинки/, от която 79, 20 лева, представляваща държавна такса, изчислена върху определения размер на издръжка за детето му и 15, 00 лева, представляваща остатък от дължимата държавна такса за водене на делото.

 

 Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.                                                                     

                                                       

                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ :