РЕШЕНИЕ

 

542/24.10.2016г.,   гр.Шумен

Шуменският районен съд, ХІІ състав

На двадесет и четвърти октомври 2016 година

В публично заседание в следния състав:  

Председател:Ивелина Димова

Секретар: М.М.

Прокурор: Ж.Стоянова  

като разгледа докладваното от съдията АНД № 2025/16г. по описа на ШРС,

РЕШИ:

 

Признава обвиняемия Р.В.Р., с ЕГН: **********, роден на ***г***, български гражданин, женен, неосъждан, с висше образование, работещ, за ВИНОВЕН в това, че на 14.01.2016г. в гр.Шумен, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като демонстрирал огнестрелно оръжие- пушка на свидетелите В.С.Ч., К.М.М. и Е.Х.А. и хвърлил от терасата на дома си пиротехническо средство- пиратка, с което предизвикал силен страх у свидетелите- престъпление по чл.325, ал.1 от НК, като на основание чл.78а, ал.1 от НК го освобождава от наказателна отговорност.

Налага на Р.В.Р., с ЕГН: ********** административно наказание “глоба” в размер на 1200/хиляда и двеста/ лева за престъплението по чл.325, ал.1 от НК.

Осъжда Р.В.Р., с ЕГН: **********, да заплати в полза на държавата сумата от 579.42 лева / петстотин седемдесет и девет лева и четиридесет и две ст./, представляваща направени деловодни разноски, както и 5/пет/ лева за издаване на изпълнителен лист.  

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок от обявяването му на страните пред Шуменски окръжен съд.

 

                                                                    РАЙОНЕН СЪДИЯ :