Р Е Ш Е Н И Е

 

522/12.10.2016г.

           В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

Шуменският районен съд на дванадесети октомври през две хиляди и шестнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав: 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: Диана Георгиева

при секретаря В. И. и в присъствието на прокурор при ШРП – М. Славчева, като разгледа докладваното от районния съдия Д. Георгиева наказателно от административен характер дело № 2296 по описа за 2016 година,

                                                              Р  Е  Ш  И :

ПРИЗНАВА обвиняемият Й.П.В., с ЕГН **********, роден на ***г***, български гражданин, с основно образование, женен, пенсионер, неосъждан за

 ВИНОВЕН  в това, че на 07.09.2016г. в с. Царев брод, обл. Шумен на ул. Христо Ботев № 30 си служил с контролни знаци - регистрационни табели с рег. № Н19 13АН, поставени на лек автомобил „Фолксваген Голф“ комби с номер на рамата WVWZZZ1HZRW411801, които са били издадени за друго МПС – лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с рама № WVWZZZ3AZRE062601 - престъпление по чл.345 от НК.

            ОСВОБОЖДАВА обвиняемият Й.П.В., с ЕГН ********** от наказателна отговорност.

НАЛАГА на Й.П.В., с ЕГН **********  на основание чл.78а от НК

Административно наказание “Глоба” в размер на 1 000 /хиляда/ лева.

Приложените по делото, веществени доказателства – два броя регистрационни табели с № Н19 13АН отнема в полза на държавата, като следва да бъдат предадени на сектор „ПП“ при ОД МВР гр. Шумен.

            Решението подлежи на жалба и протест  в 15 дневен срок от днес  пред ШОС.  

                                                                                  РАЙОНЕН СЪДИЯ :